Ενας τίτλος τέσσερις υποψήφιοι στα Λιόσια
Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο γυναικείο μπάσκετ κρίνεται στο 3ο Κλειστό Aνω Λιοσίων, όπου το σαββατοκύριακο (7-8 Μαρτίου) διεξάγεται το 10ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας με τη συμμετοχή των Εσπερίδων, Παναθηναϊκού, Παλαιού Φαλήρου και Αρη Χολαργού.
26
Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο γυναικείο μπάσκετ κρίνεται στο 3ο Κλειστό Aνω Λιοσίων, όπου το σαββατοκύριακο (7-8 Μαρτίου) διεξάγεται το 10ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας με τη συμμετοχή των Εσπερίδων, Παναθηναϊκού, Παλαιού Φαλήρου και Άρη Χολαργού.
Οι Εσπερίδες, κάτοχος του τίτλου τις τρεις τελευταίες σεζόν φιλοδοξούν να προσθέσουν το τέταρτο τρόπαιο στον θεσμό σε πέντε συμμετοχές σε φάιναλ φορ (το απώλεσαν μόνο το 2005 στην πρώτη τους παρουσία στους τέσσερις) και να γίνουν οι πολυνίκεις (3 τρόπαια μετρά και ο Σπόρτιγκ), αλλά πρώτα τα κορίτσια του Αλέκου Δάγλα καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο του ισχυρού Παναθηναϊκού στον αυριανό ημιτελικό.
Αυτή είναι η 5η συμμετοχή στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου για τις «πράσινες» που θα παραταχθούν με νέο τεχνικό τον Τάκη Κορωναίο στο ντεμπούτο του και με φιλοδοξία να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στον θεσμό στην Ιστορία τους.
Τόσο οι Εσπερίδες που πέρυσι κατέκτησαν το νταμπλ, όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν βασικό τίτλο την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, τίτλο που θα τους στερήσει -όπως όλα δείχνουν- ο αήττητος για 21 αγωνιστικές Αθηναϊκός. Αυτός είναι ο λόγος που Εσπερίδες και Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν ως… τελικό, τον αυριανό ημιτελικό, αφού το Κύπελλο είναι η μοναδική «κούπα» στην κατάκτηση της οποίας μπορούν ακόμη να ελπίζουν.
Στον άλλο ημιτελικό, πρώτο χρονικά, τα «ξίφη» τους διασταυρώνουν ο πρωτάρης και ταλαιπωρημένος από μεγάλα οικονομικά προβλήματα Άρης Χολαργού με το Παλαιό Φάληρο που φέτος συμμετέχει για δεύτερη φορά, τόσο στο σύνολο, όσο και διαδοχική στην Ιστορία του στη τελική φάση του Κυπέλλου. Πέρυσι, το Παλαιό Φάληρο είχε συμβιβαστεί με την 4η θέση, ενώ φέτος απέναντι στις νεανίδες του Άρη Χολαργού προβάλλει φαβορί για πρόκριση στον τελικό.
Από το 1996, από όταν δηλαδή ο θεσμός του Κυπέλλου γυναικών διοργανώνεται από την ΕΟΚ, Σπόρτιγκ και Εσπερίδες μετρούν από 3 τίτλους, από 2 τίτλους έχουν κατακτήσει ΔΑΣ Ανω Λιοσίων και Γλυφάδα (πριν συγχωνευτεί με τις Εσπερίδες), και τέλος από έναν τίτλο έχουν προσθέσει οι Απόλλων Καλαμαριάς, Θρίαμβος και Παναθηναϊκός.
Σάββατο, 7 Μαρτίου
17:00 Άρης Χολαργού-Π. Φάληρο Μπούκας, Γολέγου (Παπαδόπουλος Στ.)
19:00 Εσπερίδες-Παναθηναϊκός Τσούνας, Παντελίδης (Ευστρατίου)
ΤΕΛΙΚΟΣ & ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (8/3/2009)
Κυριακή, 8 Μαρτίου
17:00 Μικρός Τελικός Κανακάρης, Καπνιά (Παπαγιαννόπουλος)
19:00 Τελικός Μάνος, Κατραχούρας (Μπισιώτης)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεθυσμένος ξανά ο Γκρίλις: «Πιάστηκε» να κοιμάται σε… καρέκλα μπαρ μετά από πάρτι (pics)
- Βεζένκοφ: «Κάνει λάθος όποιος θεωρεί εύκολη τη Μονακό»
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Ο Δουβίκας είναι δεύτερος σκόρερ στη Serie A, αλλά κρατάει χαμηλούς τόνους
- Σοκ σε Τότεναμ και εθνική Ολλανδίας: Ρήξη χιαστού ο Τσάβι Σίμονς, χάνει το Μουντιάλ
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442