Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπρηστική επίθεση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά

Εμπρηστική επίθεση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά

Εμπρηστική επίθεση εναντίον του σταθμού του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Εννιά βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ οι επιβάτες μόλις είχαν αποβιβαστεί. Μέχρι τον σταθμό Ειρήνη φτάνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Από την Τρίτη η πλήρης λειτουργία του ΗΣΑΠ.

43

Εμπρηστική επίθεση εναντίον του σταθμού του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, πραγματοποίησαν άγνωστοι στη 01.07 τα ξημερώματα της Τρίτης. Έξι βαγόνια κάηκαν ολοσχερώς και άλλα τρία υπέστησαν ζημιές, ενώ οι λιγοστοί επιβάτες του τελευταίου δρομολογίου μόλις είχαν αποβιβαστεί.

Οσταθμός βρίσκεται εκτός λειτουργίας και γι αυτό τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από και προς τον Πειραιά ξεκινούν και τερματίζουν στον σταθμό Ειρήνη. O σταθμός Ειρήνη συνδέεται με το σταθμό της Κηφισιάς με λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Από την Τρίτη αναμένεται να λειτουργήσει ξανά πλήρως ο ΗΣΑΠ.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες, μπήκαν στο τρένο, που πήγαινε προς Κηφισιά, στον σταθμό των Πατησίων.

Σύμφωνα με επιβάτες του συρμού, μόλις το τρένο έφτασε στο σταθμό της Κηφισιάς οι δράστες έβγαλαν από τις τσάντες τους δοχεία με βενζίνη και άρχισαν να αδειάζουν το εύφλεκτο υγρό σε όλο το συρμό.

hspace=0Δείτε σε βίντεο


Στη συνέχεια, όταν το τρένο σταμάτησε, έβγαλαν έξω τους υπόλοιπους επιβάτες και τους είπαν να απομακρυνθούν. Ο μηχανοδηγός, που δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε, βγήκε και έκανε παρατήρηση στους αγνώστους, αλλά εκείνοι τον ακινητοποίησαν, τον έβγαλαν από το τρένο και αφού τον κλείδωσαν μαζί με τησταθμάρχη στο κουβούκλιο του σταθμαρχείου, έβαλαν φωτιά στο συρμό με γκαζάκια.

Το τρένο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφούν έξι βαγόνια, ενώ σοβαρές ζημιές έπαθαν τρία βαγόνια άλλου συρμού που ήταν σταματημένος στον σταθμό.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, πιθανόν με οχήματα στα οποία τους περίμεναν συνεργοί τους. Η πυρκαγιά σβήστηκε λίγο αργότερα από 30 πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί με 10 υδροφόρα οχήματα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν με προκήρυξή τους στο δίκτυο εναλλακτικής ενημέρωσης Ιndymeda οι Συμμορίες Συνείδησης / Εξτρεμιστές Περάματος.

Προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση, που αποδίδεται σε οργανωμένο σχέδιο,διενεργεί η Ασφάλεια.

* Νωρίτερα τα μεσάνυχτα τηςΔευτέρας,εμπρηστές πυρπόλησαν με γκαζάκια το ΑΤΜ της Marfin Bank στη διασταύρωση Παπάγου και Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024