Κατέθεσε για την υπόθεση εκβίασης του Φ.Μανούση ο Γιάννης Αγγέλου
Με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ.Αγγέλου άνοιξε ο κύκλος καταθέσεων μαρτύρων με ειδικό πολιτικό βάρος για την υπόθεση εκβίασης του εφοπλιστή Φ.Μανούση, με κατηγορούμενο στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ.Παυλίδη.
53
O διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ.Αγγέλου είναι ο πρώτος μάρτυρας με ειδικό πολιτικό βάρος που κατέθεσε μετά τον εφοπλιστή Φ.Μανούση στην ανάκριση για την υπόθεση εκβίασης με κατηγορούμενοστενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ.Παυλίδη.
Ο κ. Αγγέλου πέρασε χθες το κατώφλι του 20ού τακτικού ανακριτή Ι.Ζαβιτσάνου ανοίγοντας τον κύκλο των πολιτικών προσώπων που θα εξεταστούν με στόχο αφενός τη διερεύνηση σε βάθος των καταγγελιών του κ. Μανούση αφετέρου τη συλλογή στοιχείων για να διαπιστωθεί ο ρόλος του κ. Παυλίδη στην υπόθεση.
Οι επόμενοι μάρτυρες οι οποίοι θα καταθέσουν στον κ. Ζαβιτσάνο θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν.Καραμάριος, ο πρώην βουλευτής Κ.Ζαχαράκης και ο ίδιος ο κ. Παυλίδης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, ο κ. Αγγέλου, ο οποίος παρέμεινε για περίπου δύο ώρες στο γραφείο του ανακριτή, υποστήριξε ότι για το θέμα των καταγγελιών του κ. Μανούση ενημερώθηκε τηλεφωνικά στις 27 Απριλίου του 2007 και ενημέρωσε ως όφειλε τον αρμόδιο υπουργό, δηλαδή τον κ. Παυλίδη, για να πράξει τα δέοντα.
Αυτό που φέρεται να επισήμανε ο κ. Αγγέλου είναι ότι ενήργησε κατά την πάγια τακτική που ακολουθείται από το Μαξίμου σε ανάλογες περιπτώσεις και ότι τηλεφώνησε στον κ. Παυλίδη την ίδια ημέρα που έμαθε το περιεχόμενο των καταγγελιών.
Νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι πληροφορίες για την κατάθεση του κ. Αγγέλου δείχνουν ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού στην ουσία επιβεβαιώνει σε γενικές γραμμές τα λεγόμενα του κ. Μανούση, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι τον Απρίλιο του 2007 το Μαξίμου είχε ενημερωθεί για τις καταγγελίες του από τον πρώην βουλευτή κ. Ζαχαράκη. Ωστόσο, συμπλήρωναν, αυτό που έχει σημασία είναι η ημερομηνία που δηλώνει ο κ. Αγγέλου ότι ενημερώθηκε.
Ο κ. Αγγέλου μιλά για την 27η Απριλίου του 2007, ημέρα κατά την οποία ο κ. Παυλίδης υπέβαλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για τη διεξαγωγή της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση. Έτσι, ο κ. Αγγέλου καταδεικνύει ότι κυβέρνηση και καταγγελλόμενος (ο κ. Παυλίδης) έδρασαν αστραπιαία στέλνοντας την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, ενώ ταυτοχρόνως αμβλύνει τις εντυπώσεις για τη μάλλον προστατευτική για τον κ. Παυλίδη ενέργειά του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442