Για «πολιτική ψύχωση» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η Αλ.Παπαρήγα
«Πολιτική ψύχωση» καταλόγισε η Αλ.Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το κόμμα της Κουμουνδούρου σκοπεύει να καταγγείλει ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ ότι τον συνδέουν με την τρομοκρατία. «Πρόκειται για πολιτική ψύχωση, αν αποδίδουν στο ΚΚΕ τέτοια πρόθεση» είπε. Για τις κινητοποιήσεις ανέφερε ότι «δεν μπορεί να κλείνουν τα πανεπιστήμια με αποφάσεις 30 ατόμων».
38
«Πολιτική ψύχωση» καταλόγισε η Αλέκα Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το κόμμα της Κουμουνδούρου σκοπεύει να καταγγείλει ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ ότι τον συνδέουν με την τρομοκρατία. «Πρόκειται για πολιτική ψύχωση, αν αποδίδουν στο ΚΚΕ τέτοια πρόθεση» είπε χαρακτηριστικά. Για τις κινητοποιήσεις είπε ότι «δεν μπορεί να κλείνουν τα πανεπιστήμια με αποφάσεις 30 ατόμων».
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια περιοδείας της στη Λάρισα, σχολίασε δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να καταγγείλει ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ ότι τον συνδέουν με την τρομοκρατία. Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «πολιτική μυωπία, πολιτική τύφλωση και πολιτική ψύχωση», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΚΚΕ ουδέποτε υιοθέτησε τον όρο «τρομοκρατία» για κόμμα, ούτε για τους κουκουλοφόρους.
«Πρόκειται για πολιτική ψύχωση, αν αποδίδουν στο ΚΚΕ τέτοια πρόθεση» τόνισε η κ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε: «Το ΚΚΕ το χωρίζει πολιτική άβυσσος από την ΝΔ και το ΛΑΟΣ, για λόγους ταξικούς».
Με αφορμή, δε, ότι στη Λάρισα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε συλληφθέντες στα επεισόδια, βάσει του τρομονόμου, εξέφρασε την αντίθεσή της και τόνισε ότι «εφόσον αποδειχθεί ότι σπάσανε βιτρίνες και κάψανε τράπεζες υπάρχει ο ποινικός νόμος για να τιμωρηθούν».
Για τις κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών είπε ότι «στο μαθητικό κίνημα, όπου υπάρχει μία παρακαταθήκη αγώνων, πρέπει να γίνουν οι αγώνες πιο μαζικοί, πιο οργανωμένοι και πιο πολιτικοποιημένοι γιατί η παιδεία είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη».
Εξέφρασε μεγάλη ανησυχία της για την «κρίση που περνάει το φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα, καθώς οι φοιτητικές εκλογές έχουν μετατραπεί σε καταγραφή κομματικών δυνάμεων», χαρακτηρίζοντας το γεγονός απαράδεκτο. «Δεν μπορεί να κλείνουν τα πανεπιστήμια με αποφάσεις 30 ατόμων» είπε.
Σχολιάζοντας πιθανές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στο ΑΕΙ και ΤΕΙ, μίλησε για «μεγάλη φάκα», διότι, όπως είπε, και να καταργηθούν οι εξετάσεις δεν θα βελτιωθεί το σύστημα. «Θα έχουμε περισσότερους ανέργους πτυχιούχους» ανέφερε.
Αναφερόμενη στο αγροτικό ζήτημα, μίλησε για «συμμαχία αγροτών, εργατών και αυτοαπασχολούμενων». Ανέφερε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή κριτηρίων αντιμετώπισης των αγροτικών προβλημάτων και υπογράμμισε την ανάγκη μιας νέας λαϊκής εξουσίας και «όχι απλά μίας κυβέρνησης εκλεγμένης από τον λαό».
Κάλεσε, μάλιστα, τους αγρότες να καταδικάσουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική και να διεκδικήσουν την υλοποίηση πολιτικών που αφορούν ικανοποιητικές ελάχιστες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, κατάργηση των ποσοστόσεων σε όσα προϊόντα έχουν μείνει κ.ά.
Διατύπωσε την πρόβλεψη ότι «μόλις ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τότε θα δρομολογηθούν μέτρα στο όνομα της κρίσης, όπως η 3ημερη εργασία, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, η διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας»
Καταλήγοντας είπε πως «πρέπει να υπάρξει ένα τσουνάμι, να εκραγεί ένα ηφαίστειο και σε ό,τι αφορά τον συσχετισμό δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και στο πολιτικό επίπεδο. Αυτό δεν γίνεται σε μία εκλογική μάχη, αλλά μπορεί να επέλθει ρήγμα, να γίνει ορατό και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι εγγυητής της συνεπούς, μαχητικής, ρεαλιστικής πάλης. Αν δεν γίνει αυτό, τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα».
Αναφερόμενη στο Παλαιστινιακό, η κ. Παπαρήγα έκανε έκκληση σε όλο τον κόσμο για συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολύπαθη περιοχή, τονίζοντας: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να πεθάνουν, όσοι ζήσουν από τον πόλεμο δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πεθάνουν από την πείνα και τις κακουχίες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία
- ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Άγκυρας οι αμυντικές δαπάνες και η στήριξη της Ουκρανίας
- Ο Οτσόα έβαλε τα κλάματα μετά τον αποκλεισμό του Μεξικού από την Αγγλία (vid)
- Κρήτη: Ανακοπή καρδιάς υπέστη η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη – Σήμερα το τελευταίο «αντίο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442