Αλλάζει το καθεστώς για τις συντηρήσεις ανελκυστήρων
Νέα δεδομένα για τις συντηρήσεις ανελκυστήρων επιφέρει η υπουργική απόφαση των Χρ.Φώλια και Σ.Καλαφάτη. Βάσει της απόφασης, αυξάνεται ο αριθμός υποχρεωτικών συντηρήσεων σε πολυκατοικίες μέχρι 4 ορόφους και μονοκατοικίες, ενώ μειώνεται ο αριθμός για μεγάλες πολυκατοικίες, επαγγελματικά και δημόσια κτήρια.
Νέα δεδομένα για τις συντηρήσεις ανελκυστήρων επιφέρει η υπουργική απόφαση των Χρ.Φώλια και Σ.Καλαφάτη. Βάσει της απόφασης, αυξάνεται ο αριθμός υποχρεωτικών συντηρήσεων σε πολυκατοικίες μέχρι 4 ορόφους και μονοκατοικίες, ενώ μειώνεται ο αριθμός για μεγάλες πολυκατοικίες, επαγγελματικά και δημόσια κτήρια.
Σε ανελκυστήρες που είναι εγκατεστημένοι σε μονοκατοικίες, καθώς και για ανελκυστήρες έως δύο στάσεων, προβλέπεται συντήρηση κάθε δύο μήνες. Έως τώρα οι συντηρήσεις για τις μονοκατοικίες ήταν 4 έως 7 φορές τον χρόνο και τις μικρές πολυκατοικίες, με ασανσέρ μέχρι 4 στάσεων, 7 ετησίως.
Για πολυκατοικίες και ξενοδοχεία μέχρι 200 κλίνες προβλέπεται συντήρηση ανά 45 ημέρες (8 συντηρήσεις ετησίως). Για ανελκυστήρες εγκατεστημένους σε μεγάλα δημόσια κτίρια η συντήρηση θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο. Στις μεγαλύτερες πολυκατοικίες και στα επαγγελματικά κτίρια οι συντηρήσεις που προβλέπονταν έως τώρα ήταν 9-10 φορές τον χρόνο.
Βάσει της απόφασης, διπλασιάζεται ο μηνιαίος αριθμός συντήρησης ανελκυστήρων σε κάθε εξουσιοδοτημένο συνεργείο από 120 έως 240.
Ακόμη, η προθεσμία που έληγε αύριο, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, για έκδοση πιστοποιητικών ασφαλούς λειτουργίας των ανελκυστήρων παρατείνεται για δύο έως τέσσερα χρόνια, ανάλογα με την παλαιότητα.
Προβλέπεται, επίσης, ότι οι έλεγχοι θα γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της περιόδου κατασκευής του ανελκυστήρα, που σημαίνει ότι οι παλαιοί ανελκυστήρες απαλλάσσονται π.χ. από την υποχρεωτική τοποθέτηση εσωτερικής πόρτας ασφαλείας ή κουρτίνας φωτοκυττάρων, εάν οι προδιαγραφές που ίσχυαν κατά τον χρόνο κατασκευής τους δεν το προέβλεπαν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα