Έκτακτα μέτρα για την στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων λαμβάνει η Εμπορική
Η Εμπορική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη τη λήψη μιας σειράς έκτακτων μέτρων, για τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις- πελάτες της, που υπέστησαν ζημιές, με στόχο την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των καταστημάτων τους και τη γενικότερη στήριξή τους στις συνθήκες της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.
93
Η Εμπορική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη τη λήψη μιας σειράς έκτακτων μέτρων, για τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις- πελάτες της, με στόχο την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των καταστημάτων τους και τη γενικότερη στήριξή τους στις συνθήκες της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.
Ειδικότερα, τα κύρια μέτρα που θέτει άμεσα σε εφαρμογή η Εμπορική Τράπεζα είναι τα εξής:
- Αναστολή της καταβολής των δόσεων που λήγουν ως τις 28/2/2009 για ένα χρόνο. Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει για όλες ανεξαιρέτως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες πελάτες της τράπεζας, που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που υπέστησαν ζημιές, με στόχο τη γενικότερη στήριξή τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
- Χορήγηση δανείου και κεφαλαίου κίνησης με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους (μεγάλη περίοδος χάριτος, χαμηλότερο επιτόκιο, κεφαλαιοποίηση του επιτοκίου κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος).
- Άμεση χρηματοδότηση μέχρι το 50% των ασφαλιστικών αποζημιώσεων.
- Άμεση αντικατάσταση των κατεστραμμένων POS
- Απαλλαγή εξόδων αξιολόγησης για όλες τις νέες αιτήσεις για δάνεια, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2009.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετικές αιτήσεις στα κατά τόπους καταστήματα της ΕμπορικήςΤράπεζας, από τα οποία μπορούν να λάβουν και περισσότερες λεπτομέρειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)








![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442