Ξεκίνησε η επιδιόρθωση των υποβρύχιων καλωδίων που κόπηκαν στη Μεσόγειο
Αποστολή της France Telecom χρησιμοποιεί ένα ρομποτικό υποβρύχιο για να επιδιορθώσει τα τηλεπικοινωνιακά καλώδια που κόπηκαν ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία και προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές στις υπηρεσίες τηλεφωνίας και Διαδικτύου στη Μέση Ανατολή και τη Νότιο Ασία.
36
Αποστολή της France Telecom χρησιμοποιεί ένα ρομποτικό υποβρύχιο για να επιδιορθώσει τα τηλεπικοινωνιακά καλώδια που κόπηκαν ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία και προκάλεσανεκτεταμένες διακοπές στις υπηρεσίες τηλεφωνίας και Διαδικτύου στη Μέση Ανατολή και τη Νότιο Ασία.
Στην Αίγυπτο, όπου παρουσιάστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα, η διαδικτυακή κίνηση είχε αποκατασταθεί κατά 80% το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση τηςκυβέρνησης που επικαλείται το Reuters.
Η εναλλακτική δρομολόγηση της κίνησης, μέσω δορυφόρων και άλλων καλωδίων, έχει βελτιώσει την κατάσταση και στις χώρες του Περσικού Κόλπου, την Ινδία και τη Σιγκαπούρη.
Η σοβαρή βλάβη εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στα υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών SEA-ME-WE3, SEA-ME-WE4 και FLAG, τα οποία ανήκουν σε κοινοπραξίες διαφόρων χωρών και συνδέουν την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή.
Ένα από τα καλώδια, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει μήκος 40.000 χιλιόμετρα και συνδέει 33 χώρες, ενώ ένα δεύτερο έχει μήκος 20.000 χλμ και εξυπηρετεί 14 χώρες.
Η πληροφορία που είχε μεταδώσει το BBC για βλάβη και σε ένα τέταρτο καλώδιο, το GO, τελικά διαψεύδεται.
Η καλωδιοθέτιδα της France Telecom Marine έφτασε την Κυριακή στο σημείο της βλάβης, η οποία πιθανώς προκλήθηκε από κάποιο πλοίο που έσυρε την άγκυρά του στο βυθό και έκοψε τα καλώδια.
Το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο «Έκτωρ» αναζητά τα κομμένα άκρα για να τα μεταφέρει στο ειδικό εργαστήριο της καλωδιοθέτιδας.
Η France Telecom εκτιμά ότι θα έχει επιδιορθώσει το SEA-ME-WE4 έως τις 25 Δεκεμβρίου και το SEA-ME-WE3 έως τα τέλη του έτους.
Η γαλλική εταιρεία δεν ανήκει στην κοινοπραξία του FLAG, το οποίο θα πρέπει έτσι να επιδιορθωθεί με διαφορετική αποστολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442