53

Σκληρή απάντηση στην Αλ.Παπαρήγα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται για πολιτικά οφέλη από την κατάσταση και αναφέροντας ότι συντηριτικές πολιτικές δυνάμεις ενοχλούνται από τους αυθόρμητους αγώνες. «Ούτε χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε υιοθετούμε την πρακτική των καταστροφών, ούτε κάνουμε τους εισαγγελείς» υπογράμμισε.

Μιλώντας στο Mega, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Αυτά που δεν τολμά να τα πει η κυβέρνηση τα λέει το ΚΚΕ».

Σημείωσε ότι «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ διαγκωνίζονται για τα πολιτικά οφέλη από την κατάσταση» και απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπέλυσε η Αλ.Παπαρήγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» για τους ψήφους, ανέφερε:

«Ο ΣΥΝ ψαρεύει σε θολά νερά για ψήφους; Ποιους ψήφους; Τους ψήφους των 16ρηδων που έχουν αντισυστημική λογική; Υπάρχει κόσμος που καταλαβαίνει για ποιο λόγο μας στοχοποιούν όλοι. Δεν μας ενδιαφέρουν οι ψήφοι αλλά οι συνειδήσεις». Επισήμανε, παράλληλα: «Δεν χαϊδεύουμε αυτιά, αλλά δεν θα παίξουμε το ρόλο εισαγγελέα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ξεκαθάρισε ότι δεν υιοθετεί τις πρακτικές των καταστροφών, επισημαίνοντας: «Δεν υιοθετώ εγώ αυτήν την πρακτική, ούτε θα χρεωθώ πρακτικές που είναι έξω από την κουλτούρα μας. Δεν είναι δυνατόν να χαιρετίζουμε αυτές τις πρακτικές. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα».

Παρατήρησε ότι «αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ το μπλοκ αυτών που σπάνε και καίνε θα ήταν μεγαλύτερο» και επισήμανε ότι «μία σπασμένη βιτρίνα με θλίβει περισσότερο από τους υπόλοιπους γιατί είναι ευκαιρία να συκοφαντηθεί το κίνημα των νέων».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ, λέγοντας: «Συντηριτικές πολιτικές δυνάμεις ενοχλούνται όταν η νεολαία βγαίνει στους δρόμους αυθορμήτως» και διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ θέλει να ελέγχει όλους τους αγώνες και να καθοδηγεί τη νεολαία.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μεμονομένο περιστατικό και σημείωσε ότι θα πρέπει να εξετασθεί έαν υπάρχουν σχέσεις του ειδικού φρουρού με ακροδεξιούς χώρους.

Ο κ. Τσίπρας, ερωτηθείς εάν συμφωνεί με το αίτημα για εκλογές, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση και «αν δεν τής πούμε να φύγει πότε θα τής το πούμε;»

Αναφερόμενος, τέλος, στα αίτια της αναταραχής, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε πως αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ βαθύτερο από τα επεισόδια που βλέπουμε.

Ανέλυσε, δε, το εξής σκεπτικό: «Ο νέος βιώνει μια κατάσταση που τον συμπιέζει. Από το σχολείο δεν παίρνει τίποτα, περιμένει από τα φροντιστήρια που πρέπει να χρυσοπληρώσουν οι γονείς του και μετά θα σπουδάσει και μετά δεν θα βρίσκει δουλειά, ή θα δουλεύει ανασφάλιστος στα προγράμματα stage. Εν τω μεταξύ, οι γονείς του αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας».

«Οι νέοι είναι σε αδιέξοδο και αυτά είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, γιατί αυτά τα προβλήματα και το αδιέξοδο είναι που βγάζουν τους νέους στο δρόμο» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ