
Παγκόσμια κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Ζιμπάμπουε ζητά το Λονδίνο
Παγκόσμια κινητοποίηση, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα τόσο η επιδημία χολέρας όσο και η πολιτικο-οικονομική αστάθεια ζήτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Ήλθε η ώρα να πούμε φτάνει πια στον Μουγκάμπε» τόνισε ο Γκόρντον Μπράουν, χωρίς πάντως να ζητήσει ευθέως την απομάκρυνσή του.
30
Παγκόσμια κινητοποίηση, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα τόσο η επιδημία χολέρας όσο και η πολιτικο-οικονομική αστάθεια ζήτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Ήλθε η ώρα να πούμε φτάνει πια στον Μουγκάμπε» τόνισε ο Γκόρντον Μπράουν, χωρίς πάντως να ζητήσει ευθέως την απομάκρυνσή του.
Ο Μπράουν συμπλήρωσε ότι κατάσταση είναι τραγική και η ανάγκη για άμεση δράση παίρνει παγκόσμιο χαρακτήρα.
«Οι επιδημίες περνούν τα σύνορα. Παγκόσμιο χαρακτήρα γιατί το σύστημα διακυβέρνησης της Ζιμπάμπουε έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχει κράτος ικανό ή με θέληση να προστατεύσει τον λαό. Πρέπει να ενωθούμε και να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, να πούμε σθεναρά στον Μουγκάμπε: φτάνει πια» συνέχισε.
Ο ίδιος ανέφερε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τους ηγέτες της Αφρικής και εξέφρασε την ελπίδα να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η Βρετανία, η πρώην αποικιακή δύναμη, έχει εδώ και καιρό τεταμένες σχέσεις με τη Ζιμπάμπουε και ο Μουγκάμπε έχει κατηγορήσει το Λονδίνο ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να ασκήσει επιρροή στην αφρικανική αυτή χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλώς ήρθατε στο Frollywood: Οι μεγάλοι αστέρες εγκαταλείπουν το Χόλιγουντ για τη Γαλλία
- Πετρούνιας: «Χωρίς μέση σε αυτόν τον αγώνα, αλλά τα καταφέραμε» (pic)
- Λιμενικό και ΕΥΠ εξάρθρωσαν κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Σάμο – Πέντε οι συλλήψεις
- Λεβαδειακός – Άρης 1-1: Τρία δοκάρια οι «κίτρινοι», ισοπαλία… Ευρώπης οι «πράσινοι»
- Βόλος – ΟΦΗ 1-1: Δεν χάρηκε κανείς… (vid)
- U.S. Rescues Downed Airman as Pressure Mounts on Iran Over Hormuz