
«Όχι» στη γενικευμένη μείωση του ΦΠΑ λένε Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί
Γαλλία και Γερμανία εξέφρασαν αντιρρήσεις για το κατά πόσο η γενικευμένη μείωση του ΦΠΑ θα αποτελούσε λύση στην οικονομική κρίση. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή τους στη γαλλική πρωτεύουσα.
27
Γαλλία και Γερμανία εξέφρασαν αντιρρήσεις στο κατά πόσο η γενικευμένη μείωση του ΦΠΑ θα αποτελούσε λύση στην οικονομική κρίση.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή τους στη γαλλική πρωτεύουσα.
«Μία γενική μείωση του ΦΠΑ, που ενδεχομένως να είναι λύση για κάποιες χώρες, δεν είναι η σωστή απάντηση για τη Γερμανία και τη Γαλλία»δήλωσε η Μέρκελ.
Νωρίτερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Τόμας Στεγκ είχε δηλώσει από το Βερολίνο πως «αποκλείεται κατηγορηματικά» κάθε μείωση του ΦΠΑ.
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το Παρίσι,με την Γαλλίδα υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ΦΠΑ.
«Εάν η μείωση του ΦΠΑ ωφελούσε αποκλειστικά τους καταναλωτές, θα ήταν ένα καλό μέτρο. Αλλά ωφελεί το σύνολο της αλυσίδας, από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή, και αυτό διευρύνει τα περιθώρια. Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα» εξήγησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
- Αυτοί οι έξι Βέλγοι το 1986 καθόρισαν τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε σήμερα
- «Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει ακόμη πει την τελευταία του λέξη» – Η σύγκρουση δύο προγνωστικών μοντέλων
- Συγκινητικό: Tο τελευταίο μήνυμα στον Ντιόγκο Ζότα από τη σύζυγό του (pic)
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
