Οριακή νίκη της Μαρτίν Ομπρί στη μάχη για την ηγεσία των Γάλλων Σοσιαλιστών
Μόλις 42 ψήφοι έκριναν το αποτέλεσμα στη μάχη για την ηγεσία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρτίν Ομπρί με 50,02% έναντι 49,98% για την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία αμφισβητεί το αποτέλεσμα και ζητά να διενεργηθεί επαναληπτική ψηφοφορία.
30
Μόλις 42 ψήφοι έκριναν το αποτέλεσμα στη μάχη για την ηγεσία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρτίν Ομπρί με 50,02% έναντι 49,98% για την Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Μόλις 134.784 μέλη του κόμματος επί του συνόλου των 233.000 εγγεγραμμένων έλαβαν μέρος στην θεωρούμενη από πολλούς ως κρίσιμη αυτή διαδικασία.
Η νύχτα αποδείχθηκε μακρά με τα επιτελεία των δύο υποψηφίων να ανακοινώνουν τη νίκη της Σεγκολέν και της Ομπρί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τελικώς, το αποτέλεσμα έκριναν μόλις 42 ψήφοι…
«Αμφισβητούμενο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο νομικός σύμβουλος της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ενώ άλλο στέλεχος των Σοσιαλιστών υποστήριξε ότι θα πρέπει διεξαχθεί νέα ψηφοφορία την ερχόμενη εβδομάδα.
Αλλά και το στρατόπεδο της Ομπρί κρατά χαμηλούς τόνους: «Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και περίπλοκη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η η Μαρτίν Ομπρί είναι η νέα πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος» δήλωσε ο Φρανσουά Λαμί, για να καταλήξει: «Επειδή δεν αρέσει σε κάποιον το αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει και τους κανόνες».
Επόμενο βήμα είναι η σύγκληση του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπό τον απερχόμενο επικεφαλής Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να επικυρωθεί το αποτέλεσμα.
Η Μαρτίν Ομπρί, δήμαρχος της Λίλλης, είναι κόρη του Ζακ Ντελόρ και απόφοιτος της περίφημης Εθνικής Σχολής Διοίκησης (ΕΝΑ).
Διατέλεσε υπουργός Εργασίας υπό την πρωθυπουργό Εντίτ Κρεσόν και υπουργός Απασχόλησης υπό τον Λιονέλ Ζοσπέν. Εκείνη την περίοδο επεξεργάστηκε το σχέδιο νόμου για την καθιέρωση του 35ώρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
- Ανασχηματισμός: Σε εξέλιξη η ορκωμοσία Σχοινά, Τουρνά και Λαζαρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
- Τραγωδία στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο «μετροπόντικας» της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Πολιτικός σεισμός μετά τις νέες δικογραφίες για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442