
Δυτικοί ακτιβιστές συνελήφθησαν ανοικτά της Γάζας διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό
Οι ισραηλινές Αρχές συνέλαβαν τρεις ακτιβιστές από τη Βρετανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε παλαιστινιακά αλιευτικά σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους ψαράδες της Γάζας, οι οποίοι πλήττονται από τον αποκλεισμό. Κρατούνται και πιθανώς θα απελαθούν.
51
Οι ισραηλινές Αρχές συνέλαβαν τρεις ακτιβιστές από τη Βρετανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε παλαιστινιακά αλιευτικά σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους ψαράδες της Γάζας, οι οποίοι πλήττονται από το ναυτικό αποκλεισμό. Κρατούνται και πιθανώς θα απελαθούν.
«Οι τρεις ανακρίνονται. Βρίσκονται υπό κράτηση κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν [του Τελ Αβίβ]» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, σύμφωνα με τον οποίο οι τρεις Δυτικοί αρνήθηκαν να δείξουν τα διαβατήριά τους στις ισραηλινές Αρχές.
«Μπορεί να απελαθούν αύριο ή μεθαύριο ή σε μια με δυο εβδομάδες. Αυτό θα εξαρτηθεί από το μέχρι πότε θα αρνούνται να μάς δείξουν τα διαβατήριά τους» είπε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες είναι μέλη του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους (ISM) και συνελήφθησαν την Τρίτη μαζί με 15 Παλαιστινίους ψαράδες, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας. Σύμφωνα με το ISM, οι Παλαιστίνιοι ψαράδες αφέθησαν την Τετάρτη ελεύθεροι.
Οι τρεις Δυτικοί που απειλούνται με απέλαση είναι ο Βρετανός Αντριου Μούντσι, ο Ιταλός Βιτόριο Αριγκόνι και η Αμερικανίδα Νταρλίν Ουάλας. Οι τρεις τους επιβιβάσθηκαν σε παλαιστινιακά αλιευτικά σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους ψαράδες της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίοι πλήττονται από το καθεστώς του εμπορικού αποκλεισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
- Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ανασχηματισμός: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία Σχοινά, Τουρνά και Λαζαρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
