Έμεινε στον πάγκο ο Κουφός, εκτός έδρας νίκες Χιούστον και Σαν Αντόνιο
Σε αντίθεση με τα τέσσερα προηγούμενα ματς, ο Κώστας Κουφός αυτή τη φορά δεν ξεκίνησε στην βασική πεντάδα των Γιούτα Τζαζ. Ο Έλληνας σέντερ έπαιξε λιγότερο από 5 λεπτά και πέτυχε 2 πόντους στη νίκη των Τζαζ επί των Φίνιξ Σανς μέσα στη Γιούτα. Εκτός έδρας επιτυχίες για Χιούστον Ρόκετς και Σαν Αντόνιο Σπερς.
Σε αντίθεση με τα τέσσερα προηγούμενα ματς, ο Κώστας Κουφός αυτή τη φορά δεν ξεκίνησε στην βασική πεντάδα των Γιούτα Τζαζ. Ο Έλληνας σέντερ έπαιξε λιγότερο από 5 λεπτά και πέτυχε 2 πόντους στη νίκη των Τζαζ επί των Φίνιξ Σανς μέσα στη Γιούτα. Εκτός έδρας επιτυχίες για Χιούστον Ρόκετς και Σαν Αντόνιο Σπερς.
Η νίκη των Ρόκετς (7-4) μέσα στην Οκλαχόμα επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Τρέισι ΜακΓκρέιντι, ο οποίος αποχώρησε με έντονους πόνους στο εγχειρισμένο του γόνατο αμέσως μετά την έναρξη της 3ης περιόδου και δεν επέστρεψε ποτέ στο παρκέ. Ο 29χρονος γκαρντ θα βγάλει ακτινογραφίες, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.
Εστω όμως και χωρίς τον T-Mac, η ομάδα του Χιούστον είχε τις λύσεις για να υποχρεώσει τους Θάντερ (1-10) στην 8η σερί ήττα τους, με τον Λουίς Σκόλα να πετυχαίνει 23 πόντους και τον Γιάο Μινγκ να προσθέτει 19 πόντους και 12 ριμπάουντ.
Υστερα από τρεις σερί ήττες μακριά από το σπίτι τους, οι Τζαζ επέστρεψαν στο δρόμο των επιτυχιών, κερδίζοντας τους Σανς στο Σολτ Λέικ. Η ομάδα της Γιούτα ευνοήθηκε από το γεγονός ότι οι Σακίλ ΟΝιλ και Στιβ Νας φορτώθηκαν γρήγορα με φάουλ και στηρίχτηκε στους Κάρλος Μπούζερ και Αντρέι Κιριλένκο για να φτάσει στο 7-4.
Για τους Σανς (8-4), ο Στούντεμαϊρ συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις με 30 πόντους, αλλά δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ο Νιλ ολοκλήρωσε το ματς με μόλις ένα ριμπάουντ, στην 2η φορά στην καριέρα του στο NBA που του συνέβη κάτι ανάλογο (η πρώτη ήταν το 1999).
Ο Κουφός έπαιξε μόλις 4:39 και είχε 2 πόντους με 1/3 σουτ εντός πεδιάς, ένα μπλοκ, ένα λάθος και 2 προσωπικά φάουλ.
Ο Ρότζερ Μέισον ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς, καθώς με δικό του τρίποντο 8.4 πριν από την λήξη, οι Σπερς έφτασαν στην κατάκτηση της 3ης σερί νίκης τους. Ο Μέισον ήταν και ο πρώτος σκόρερ για το Σαν Αντόνιο με 21 πόντους, ενώ οι Τιμ Ντάνκαν και Μάικ Φίνλεϊ πρόσθεσαν 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, καθώς οι Σπερς (5-5) έφτασαν στην 17η επικράτησή τους στα τελευταία 18 ματς που έχει δώσει κόντρα στους Κλίπερς (1-9)!
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια διαφορετική μορφή ευφυΐας, η οποία δεν αποτυπώνεται εύκολα σε τεστ και μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική για τη δημιουργικότητα