Στη δίνη της κρίσης και η σερβική οικονομία, δάνειο 518 εκατ. δολαρίων από το ΔΝΤ
Στη χορήγηση δανείου προς τη Σερβία, ύψους 518 εκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ώστε να μπορέσει το Βελιγράδι να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
27
Στη χορήγηση δανείου προς τη Σερβία, ύψους 518 εκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ώστε να μπορέσει το Βελιγράδι να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
Το δάνειο αυτό στοχεύει «στη στήριξη της πολιτικής της σερβικής κυβέρνησης ώστε να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα της χώρας» επισήμανε ο κ. Στρος-Καν.
Στόχοι της πολιτικής αυτής είναι η μείωση του ελλείμματος στο 1,5% του ΑΕΠ το 2009, όπως και ο περιορισμός του πληθωρισμού και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για την προώθηση της ανάπτυξης και των εξαγωγών.
Η χορήγηση δανείου («stand-by arrangement») γίνεται για περίοδο 15 μηνών.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη χώρα. Συγκεκριμένα, με 2,5 δισ. δολάρια η Αυστρία παραμένει στην πρώτη θέση και ακολουθεί η Ελλάδα με 2 δισ. δολάρια, η Νορβηγία με 1,5 δισ. δολάρια και η Γερμανία με 1,6 δισ. δολάρια.
Από το 2000 και έπειτα οι πρωτογενείς επενδύσεις στη Σερβία διαμορφώθηκαν στο ποσό των 17 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 5 δισ. δολάρια επενδύθηκαν στον τραπεζικό τομέα, 2,6 δισ. δολάρια σε παραγωγικές δραστηριότητες, 2,4 δισ. δολάρια στις τηλεπικοινωνίες, 1,7 δισ. δολάρια στο εμπόριο και 1,6 δισ. δολάρια στον τομέα του real estate.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Τρεις διασωληνωμένοι απο τη φωτιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών – Στο μικροσκόπιο οι εργασίες οξυγονοκόλλησης
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Υδρογονάνρθρακες: Στην τελική ευθεία η γεώτρηση του «Block 2» του Ιονίου
- Η άσκηση για καλύτερο ύπνο
- Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει απέναντι στον Τσίπρα: Μάχη Πολάκη με Παππά – Δούρου για την ηγεσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442