Αρνητικό το πρόσημο και στη Νέα Υόρκη, με νέα σημαντική υποχώρηση
Μετριασμένες σε σχέση με την κατάρρευση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ήταν οι απώλειες στη Νέα Υόρκη αλλά και πάλι οι δείκτες κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση της τάξης του 2%. Το πολύ κακό αρχικό άνοιγμα -με πτώση κατά τουλάχιστον 5%- περιορίστηκε σταδιακά προς το τέλος της συνεδρίασης.
95
Μετριασμένες σε σχέση με την κατάρρευση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ήταν οι απώλειες στη Νέα Υόρκη αλλά και πάλι οι δείκτες κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση της τάξης του 3% και άνω.
Το πολύ κακό αρχικό άνοιγμα -με πτώση κατά τουλάχιστον 5%- περιορίστηκε σταδιακά ενώ προς το τέλος της συνεδρίασης ο δείκτης ανέκαμψε αλλά πάντως παρέμεινε σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την Πέμπτη.
Πτώση κατά 3,64% είχε ο Dow Jones και διαμορφώθηκε στις 8.375,13 μονάδες ενώ ο Standard and Poors 500 υποχώρησε κατά 3,52% στις 876,14 μονάδες.
Ο Nasdaq βρέθηκε στις 1.552,03 μονάδες μετά από πτώση κατά 3,23%.
Πολύ δύσκολη ήταν η ημέρα στην Ευρώπη, με τις μαζικές πωλήσεις να κυριαρχούν. Το Λονδίνο υποχώρησε κατά 5%, το Παρίσι κατά 3,54%, η Φρανκφούρτη 4,96%, το Μιλάνο 5,61% και η Μόσχα πάνω από 13% με αναστολή συναλλαγών.
Μαύρη Παρασκευή για την Αθήνα όπου ο Γενικός Δείκτης μετά από ενδοσυνεδριακή πτώση έως και 15% κατάφερε να… συγκρατηθεί σε απώλειες 9,71% και στις 1.728,49 μονάδες.
Το πετρέλαιο υποχώρησε και πάλι, παρά τη μείωση της παραγωγής που ανακοίνωσαν οι μεγάλες εξαγωγικές χώρες.
Στη Νέα Υόρκη, το αργό παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 64,15 δολάρια, μειωμένο κατά 3,69 δολάρια σε σχέση με την τιμή της Πέμπτης. Ενδοσυνεδριακά οι τιμές έπεσαν στα 62,65 δολάρια, ή η χαμηλότερη τιμή από το Μάιο του 2007.
Το μπρεντ διαμορφώθηκε στα 62,05 δολάρια, με πτώση κατά 3,87 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442