Βομβιστική επίθεση κατά του Δημαρχείου Λυρκείας στην Αργολίδα
Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πίσω πλευρά του ισογείου στο Δημαρχείο του Δήμου Λυρκείας στην ορεινή Αργολίδα. Σημαντικές οι καταστροφές στο κτίριο, ενώ ζημιές υπέστησαν και δύο παρακείμενες κατοικίες.
Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πίσω πλευρά του ισογείου στο Δημαρχείο του Δήμου Λυρκείας στην ορεινή Αργολίδα. Σημαντικές οι καταστροφές στο κτίριο, ενώ ζημιές υπέστησαν και δύο παρακείμενες κατοικίες.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, ο Δήμαρχος Λυρκείας Δημήτρης Σκουφής, η έκρηξη ήταν σημαντικής ισχύος, αφού προκάλεσε την καταστροφή του γραφείου, στον τοίχο του οποίου είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός, ενώ έσπασαν τζάμια και σε δύο ακόμη σπίτια που βρίσκονται κοντά στο Δημαρχείο.
Ο κ. Σκουφής ανέφερε ότι το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτηρίου, όπου υπάρχει λιγότερος φωτισμός και οι συνθήκες προσέγγισης είναι πιο εύκολες λόγω του εδάφους και πως στο γραφείο αυτό στεγάζεται η τεχνική και η οικονομική υπηρεσία του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Λυρκείας ανέφερε ότι αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική.
Στην περιοχή βρίσκεται ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Αργολίδας Αντώνης Κουκουβές, ο οποίος προΐσταται της προανάκρισης που διενεργείται από αστυνομικής πλευράς.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).