
Έφεση μπλοκάρει την απελευθέρωση των Κινέζων μουσουλμάνων από το Γκουαντάναμο
Ομοσπονδιακό εφετείο μπλόκαρε προσωρινά τη δικαστική απόφαση που προβλέπει την άμεση απελευθέρωση 17 Κινέζων μουσουλμάνων που κρατούνται στη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα. Η κυβέρνηση θεωρεί τους κρατούμενους επικίνδυνους και την απελευθέρωσή τους απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
103
Ομοσπονδιακό εφετείο μπλόκαρε προσωρινά τη δικαστική απόφαση που προβλέπει την άμεση απελευθέρωση 17 Κινέζων μουσουλμάνων που κρατούνται στη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα.
Το εφετείο προχώρησε στην απόφαση αυτή μετά το αίτημα της κυβέρνησης Μπους προκειμένου οι δικηγόροι της κυβέρνησης να μπορούν να ετοιμάσουν την έφεση.
Τα παραπάνω έγιναν μετά από τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία πρέπει να απελευθερωθούν μέχρι την Παρασκευή, οι 17 Κινέζοι μουσουλμάνοι, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι «μαχητές του εχθρού».
Η κυβέρνηση από την πλευρά της θεωρεί τους κρατούμενους επικίνδυνους και την απελευθέρωσή τους απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Εντοπίστηκε ζωντανός ο Αμερικανός πιλότος – Το Ιράν λέει ότι κατέρριψε ακόμη ένα αμερικανικό αεροσκάφος
- «Απόψε κανείς δεν πεθαίνει»: Για 12 επιπλέον παραστάσεις στο Θέατρο Μπέλλος
- SNL: Τζακ Μπλακ και Τζακ Γουάιτ έβαλαν «φωτιά» με το Seven Nation Army
- Μεσολόγγι: Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από την Hρωική Έξοδο
- Ντέρμπι κορυφής στο Καραϊσκάκη, «μάχη» ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού στην Τούμπα
- Τα Στενά του Ορμούζ, η άρνηση των ευρωπαίων να μπουν σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός τους και οι στόχοι των ΗΠΑ

