
Με αμερικανική παρουσία η συνάντηση των υπουργών Αμυνας της ΝΑ Ευρώπης
Αρχισε την Οχρίδα η συνάντηση των υπουργών Αμυνας της ΝΑ Ευρώπης, στην οποία μετέχει και ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς. Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο και οι κοινές δράσεις στην αντιμετώπιση αμυντικών αδυναμιών.
30
Αρχισε την Οχρίδα η συνάντηση των υπουργών Αμυνας της ΝΑ Ευρώπης, στην οποία μετέχει και ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς. Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο και οι κοινές δράσεις στην αντιμετώπιση αμυντικών αδυναμιών.
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονζονόφσκι, ενώ ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι τόνισε ότι στόχος της συνάντησης είναι η ενδυνάμωση της περιφερειακής συνεργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή.
Στο περιθώριο των εργασιών, ο Αμερικανός υπουργός συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Γιούρι Γιεκανούροβ τις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία, όπως εξάλλου και η Γεωργία, την οποία το Κίεβο υποστήριξε στην πρόσφατη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, είναι υποψήφια για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ο Γκέιτς διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, όποια και αν είναι η πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εντοπίστηκε ζωντανός ο Αμερικανός πιλότος – Το Ιράν λέει ότι κατέρριψε ακόμη ένα αμερικανικό αεροσκάφος
- «Απόψε κανείς δεν πεθαίνει»: Για 12 επιπλέον παραστάσεις στο Θέατρο Μπέλλος
- SNL: Τζακ Μπλακ και Τζακ Γουάιτ έβαλαν «φωτιά» με το Seven Nation Army
- Μεσολόγγι: Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από την Hρωική Έξοδο
- Ντέρμπι κορυφής στο Καραϊσκάκη, «μάχη» ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού στην Τούμπα
- Τα Στενά του Ορμούζ, η άρνηση των ευρωπαίων να μπουν σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός τους και οι στόχοι των ΗΠΑ

