Στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και σπουδαστές μέρος της περιουσίας του Ζυλ Ντασσέν
Σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα πηγαίνει μέρος της περιουσίας του γνωστού σκηνοθέτη και σύντροφου της Μ.Μερκούρη, Ζυλ Ντασσέν. Σύμφωνα με την διαθήκη του, 500.000 ευρώ θα δοθούν σε υποτροφίες, ενώ 100.000 θα δοθούν στην ανθρωπιστική οργάνωση.
91
Σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα πηγαίνει μέρος της περιουσίας του γνωστού σκηνοθέτη και συντρόφου της Μελίνας Μερκούρη, Ζυλ Ντασσέν. Σύμφωνα με την διαθήκη του, 500.000 ευρώ θα δοθούν σε υποτροφίες, ενώ 100.000 θα δοθούν στην ανθρωπιστική οργάνωση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Ζυλ Ντασσέν κληροδότησε στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη το ποσό των 500.000 ευρώ για τη συνέχιση της χορήγησης των υποτροφιών «Μελίνα Μερκούρη-Jules Dassin» σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στους κλάδους της Ιστορίας, της Φιλολογίας, της Αρχαιολογίας και της Ανθρωπολογίας.
Αλλα 100.000 ευρώ δόθηκαν στο αθηναϊκό παράρτημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Τα θεατρικά και κινηματογραφικά του βιβλία, δόθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Θεατρικό Μουσείο, ενώ το Μουσείο Μπενάκη έλαβε ένα επιτοίχιο έργο λαϊκής τέχνης.
Η ακίνητη περιουσία του και συγκεκριμένα το σπίτι του στο Λυκαβηττό παραμένει στις κόρες του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναγιώτης Νέστορας: «Μέσα σε 5 χρόνια έχασα κόρη και σύζυγο»
- Ιταλία: Επιχειρηματίας μέλος ακροδεξιού κόμματος ξυλοκόπησε μετανάστη και ανάρτησε το βίντεο
- «Ο Τζόλης απέρριψε νέα πρόταση γιατί θέλει μόνο Άρσεναλ» (vid)
- Ηλεία: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τέσσερις πεζοπόρους που εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι Σιπρένι
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442