Στις φυλακές θα γίνονται στο εξής οι ανακρίσεις των κρατουμένων
Εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων θα γίνονται στο εξής οι ανακρίσεις των κρατουμένων, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των πολυδάπανων και πολυάνθρωπων επιχειρήσεων μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. Τη σχετική εγκύκλιο εξέδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων θα γίνονται στο εξής οι ανακρίσεις τωνκρατουμένων,ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των πολυδάπανων και πολυάνθρωπων επιχειρήσεων μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. Τη σχετική εγκύκλιο εξέδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Oαντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημειώνει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή σε περιπτώσεις κατηγορούμενων για σοβαρές εγκληματικές πράξεις, οι οποίοι είναι ύποπτοι απόδρασης, είναι επιβεβλημένο να μεταβαίνει ο ίδιος ο ανακριτής στη φυλακή για να πάρει κατάθεση.
Αυτό ισχύει σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος κρατείται σε κατάστημα εντός της δικαστικής περιφέρειας του ανακριτή. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος ο ανακριτής πρέπει να αναθέτει σε άλλον ανακριτή τη λήψη απολογίας ή κατάθεσης.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων