Οι εκπλήξεις απουσίασαν την Πέμπτη από το Αμερικάνικο Όπεν, καθώς τα φαβορί συνέχισαν την προέλασή τους στο Γκραν Σλαμ της Νέας Υόρκης. Σαφίνα, Β. Γουίλιαμς, Τζόκοβιτς και Γιάνκοβιτς προχώρησαν στον επόμενο γύρο με την τελευταία να δυσκολεύεται λίγο παραπάνω.
Οι εκπλήξεις απουσίασαντην Πέμπτη απότο Αμερικάνικο Όπεν, καθώς τα φαβορί συνέχισαν την προέλασή τους στο Γκραν Σλαμ της Νέας Υόρκης.
Η Ντινάρα Σαφίνα δε συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Ιταλίδα Ρομπέρτα Βίντσι την οποία κέρδισε με 2-0 σετ (6-4, 6-3) σε έναν αγώνα, που κράτησε 80 λεπτά. Εύκολο απόγευμα είχε και η Βένους Γουίλιαμς, η οποία με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» την Ροσάνα Ντε Λος Ρίος με 6-0, 6-3.
Ο Τζόκοβιτς αν και αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι επικράτησε του Κλέμεντ με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-4), ενώ η Γιάνκοβιτς, αν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Αρβιντσον, πήρε το εισιτήριο για τον γ γύρο του αμερικάνικου όπεν.
Η Γιάνκοβιτς επικράτησε με 6-3 στο πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο ηττήθηκε σε 7-6. Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε… θρίλερ με την Σέρβα τενίστρια, χάρη στην εμπειρία της, να παίρνει την νίκη με 7-5.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Ένα φάουλ κατά του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία να«ανάψουν τα αίματα» ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και Πέδρο Μαρτίνεθ στο 27' του αγώνα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή αμφότερων.
Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Περιστέρι Betsson και στο «Ανδρέας Παπανδρέου (77-72)» , έκανε το 2-0 στη σειρά κι έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά των Playoffs της Stoiximan GBL.
Η αβεβαιότητα για τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ παραμένει λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ, ενώ μία καθοριστική συνάντηση του Ιράν με τη FIFA πρόκειται να γίνει έως τις 20 Μαΐου στη Ζυρίχη,