«Λουκέτο» επ αόριστον στα πρατήρια καυσίμων της Κρήτης λόγω πλαφόν
Το κλείσιμο των πρατηρίων τους επ αόριστον από την Τετάρτη 20 Αυγούστου αποφάσισαν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου και ακολουθούν την Πέμπτη οι πρατηριούχοι στο Ηράκλειο, αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν. Αμεση και συνολική παρέμβαση στην αγορά υπόσχεται ο Χρήστος Φώλιας.
28
Το κλείσιμο των πρατηρίων τους επ αόριστον από την Τετάρτη20 Αυγούστου αποφάσισαν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου και ακολουθούν την Πέμπτη οι πρατηριούχοι στο Ηράκλειο, αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν.
Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν, ζητώντας αυτό να ισχύσει και για τις εταιρίες πετρελαιοειδών, αφού, όπως υποστηρίζουν, έχουν αγοράσει καύσιμα σε υψηλότερες τιμές από ό,τι προβλέπει το πλαφόν.
Την Τρίτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρο Ζησιμόπουλο, προκειμένου να δει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα της Επιτροπής για το καρτέλ στα καύσιμα και να ενημερωθεί επίσης για τα συμπεράσματα της διαβούλευσης με παράγοντες της αγοράς, στη βάση του πορίσματος που συνέταξε η Επιτροπή για την αγορά των καυσίμων.
Ο κ. Φώλιας υποχέθηκε «οριζόντια, συνολική και άμεση» παρέμβαση στην αγορά καυσίμων, με στόχο την αποκατάσταση της αποτελεσματικής λειτουργίας του ανταγωνισμού στον κλάδο της αγοράς και εμπορίας πετρελαιοειδώνστην Ελλάδα.
Την Τετάρτη, θα αποφασίσουν οι πρατηριούχοι σε Λασίθι και Κέρκυρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απέκτησε η Κίνα το σημαντικότερο μηχάνημα του κόσμου; Η ASML και η γεωπολιτική των ημιαγωγών
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442