Έσοδα 1 δισ. ευρώ προσδοκεί η κυβέρνηση από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων
Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ταχυδρομηθούν από το υπουργείο Οικονομιών τα πρώτα ειδοποιητήρια για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων. Ο φόρος φθάνει έως τα 800 ευρώ για ένα διαμέρισμα (β΄κατοικία) 100 τ.μ. ενώ ακόμη μεγαλύτερος είναι στην επαγγελματική στέγη.
27
Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ταχυδρομηθούν από το υπουργείο Οικονομιών τα πρώτα ειδοποιητήρια για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.
Οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με φόρο που φτάνει έως τα 800 ευρώ για ένα διαμέρισμα (β΄κατοικία) 100 τετραγωνικών μέτρων, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες επαγγελματικής στέγης, σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα του Σαββατοκύριακου.
Ένας ιδιοκτήτης β΄κατοικίας στη Βουλιαγμένη με επιφάνεια 100 τ.μ. θα κληθεί να πληρώσει φόρο έως και 870 ευρώ, δηλαδή πάνω από 8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Ο κάτοχος β΄κατοικίας της ίδιας επιφάνειας στον Πειραιά θα επιβαρυνθεί με φόρο έως 347 ευρώ, ενώ ο φόρος για ένα αντίστοιχο διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή ανέρχεται στα 203 ευρώ, στον Γέρακα στα 153 ευρώ, στη Νίκαια στα 139 και στο Περιστέρι στα 129 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία,το υπουργείοΟικονομικών, αν και έδωσε στη δημοσιότητα τις αποφάσεις για τον υπολογισμό του φόρου, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η φοροαπαλλαγή, ειδικά στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας για τις οποίες υπάρχουν φόβοι ότι θα προκύψουν επιβαρύνσεις.
ΣτηνΕφορία θα προσέλθουν ακόμη οι ιδιοκτήτες χώρων στάθμευσης, καθώς και οικοπέδων εντός και εκτός αντικειμενικού συστήματος.
Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων δεν μπορεί να μικρότερο από 1 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Σύμφωνα με προτάσεις που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, δεν αποκλείεται η κλιμακωτή επιβολή του φόρου με τρεις συντελεστές:
0,1% για περιουσία έως 500.000 ευρώ,
0,2% για ακίνητα αξίας έως 1.000.000 ευρώ και
0,3% για περιουσία άνω του 1.000.000 ευρώ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442