Μεγάλες αποκλίσεις τιμών στη βενζίνη και «πάρτι κερδοσκοπίας» στις τουριστικές περιοχές
Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης παραμένει σκαρφαλωμένη πάνω από το 1,35 ευρώ το λίτρο σε αρκετές τουριστικές περιοχές, παρά τη σημαντική πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα. Την επιβολή «πλαφόν» σκέπτονται στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης παραμένει σκαρφαλωμένη πάνω από το 1,35 ευρώ το λίτρο σε αρκετές τουριστικές περιοχές, παρά τη σημαντική πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα.
Από τις αρχές Ιουλίου έως την περασμένη Παρασκευή η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχώρησε από τα 147 στα 115 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας έπεσε κατά 17%.
Η διαφορά αυτή, σύμφωνα με τις καταναλωτικές οργανώσεις, δείχνει ότι οι εμπλεκόμενοι στην αγορά καυσίμων όταν μειώνονται οι διεθνείς τιμές «ξεχνούν» να μειώσουν και την τιμή της βενζίνης, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Η τιμή της αμόλυβδης σε αρκετές τουριστικές περιοχές το Σαββατοκύριακο έφτασε έως και 1,41 ευρώ το λίτρο, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόσταση ανάμεσα στην Παλλήνη και το Χαλάνδρι προσθέτει στην τιμή της αμόλυβδης σε πρατήρια της ίδιας εταιρείας έως και 18 λεπτά το λίτρο, ενώ 9 λεπτά είναι η απόκλιση ανάμεσα σε δύο πρατήρια άλλης εταιρείας, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στη Λ.Αλεξάνδρας και το δεύτερο στην οδό Μιχαλακοπούλου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.