30

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα μετά τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ακτοπλοϊκής εταιρείας SAOS για συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ.Παυλίδη. Το όλο θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα Το Βήμα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η έρευνα άρχισε ύστερα από επιστολή του ίδιου του κ. Παυλίδη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας από τον εισαγγελέα Εφετών, ο ιδιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρείας SΑΟS Φ.Μανούσης κατέθεσε ότι δωροδόκησε την περίοδο 2006-2007 με περίπου 1 εκατ. ευρώ στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μανούσης, στόχος της δωροδοκίας ήταν τα πλοία του να αναλάβουν με ευνοϊκούς όρους την κάλυψη των δρομολογίων στα νησιά της άγονης γραμμής.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Παυλίδης είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις «πιέσεις» του κ. Μανούση αλλά και για την επιστολή που έστειλε στον κ. Σανιδά.

Πηγές της εισαγγελίας που επικαλείται η εφημερίδα δήλωσαν: «Πράγματι η Εισαγγελία Εφετών διεξάγει πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση, στη διάρκεια της οποίας ο κ.Μανούσης κατήγγειλε τον χρηματισμό του συνεργάτη του κ.Παυλίδη. Έχουν δοθεί και σχετικές καταθέσεις από υπαλλήλους της εταιρείας του κ. Μανούση.»

Η απάντηση του κ. Παυλίδη

Ο ίδιος ο κ. Παυλίδης με επιστολή του σημειώνει ότι η Δικαιοσύνη παρενέβη κατόπιν δικής του καταγγελίας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «για την απειλητική, εκβιαστική και συκοφαντική κατά του προσώπου μου τακτική του Φ. Μανούση».

Καταλήγοντας σημειώνει: «Για τις ενέργειές μου αυτές ενημέρωσα εγώ το κόμμα μου, τους συμπατριώτες μου, έπειτα, με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ παράλληλα κατέθεσα αγωγή προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης μου.»

Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον κ. Παυλίδη, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

» Ωστόσο, παρότι έχουν ζητηθεί να δοθούν επιπλέον στοιχεία και πειστήρια, παραστατικά συναλλαγών αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από την πλευρά του εφοπλιστή, αυτά προς το παρόν δεν έχουν προσκομισθεί.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας