30

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα μετά τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ακτοπλοϊκής εταιρείας SAOS για συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ.Παυλίδη. Το όλο θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα Το Βήμα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η έρευνα άρχισε ύστερα από επιστολή του ίδιου του κ. Παυλίδη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας από τον εισαγγελέα Εφετών, ο ιδιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρείας SΑΟS Φ.Μανούσης κατέθεσε ότι δωροδόκησε την περίοδο 2006-2007 με περίπου 1 εκατ. ευρώ στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μανούσης, στόχος της δωροδοκίας ήταν τα πλοία του να αναλάβουν με ευνοϊκούς όρους την κάλυψη των δρομολογίων στα νησιά της άγονης γραμμής.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Παυλίδης είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις «πιέσεις» του κ. Μανούση αλλά και για την επιστολή που έστειλε στον κ. Σανιδά.

Πηγές της εισαγγελίας που επικαλείται η εφημερίδα δήλωσαν: «Πράγματι η Εισαγγελία Εφετών διεξάγει πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση, στη διάρκεια της οποίας ο κ.Μανούσης κατήγγειλε τον χρηματισμό του συνεργάτη του κ.Παυλίδη. Έχουν δοθεί και σχετικές καταθέσεις από υπαλλήλους της εταιρείας του κ. Μανούση.»

Η απάντηση του κ. Παυλίδη

Ο ίδιος ο κ. Παυλίδης με επιστολή του σημειώνει ότι η Δικαιοσύνη παρενέβη κατόπιν δικής του καταγγελίας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «για την απειλητική, εκβιαστική και συκοφαντική κατά του προσώπου μου τακτική του Φ. Μανούση».

Καταλήγοντας σημειώνει: «Για τις ενέργειές μου αυτές ενημέρωσα εγώ το κόμμα μου, τους συμπατριώτες μου, έπειτα, με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ παράλληλα κατέθεσα αγωγή προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης μου.»

Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον κ. Παυλίδη, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

» Ωστόσο, παρότι έχουν ζητηθεί να δοθούν επιπλέον στοιχεία και πειστήρια, παραστατικά συναλλαγών αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από την πλευρά του εφοπλιστή, αυτά προς το παρόν δεν έχουν προσκομισθεί.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ