Πρώτη θέση στον όμιλο και πρόκριση για την Εθνική Εφήβων
Την πρόκριση της στη 2η φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-18 εξασφάλισε η Εθνική Εφήβων μετά τη νίκη της επί του Ισραήλ με 89-67. Ταυτόχρονα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με αυτό το αποτέλσμα εξασφάλισε και την πρώτη θέση του α ομίλου της διοργάνωσης.
Την πρόκριση της στη 2η φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-18 εξασφάλισε η Εθνική Εφήβων μετά τη νίκη της επί του Ισραήλ με 89-67. Ταυτόχρονα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με αυτό το αποτέλσμα εξασφάλισε και την πρώτη θέση του α ομίλου της διοργάνωσης.
Η Εθνική ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και βασιζόμενη στην πιεστική της άμυνα κατάφερε να προηγηθεί με 20-4 στο πρώτο πεντάλεπτο. Το Ισραήλ όμως κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να πλησιάσει 26-20 στη δεύτερη περίοδο.
Αν και οι διεθνείς ήταν άστοχοι έξω από τη γραμμή των 6,25, δεν βρήκαν το στόχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο και συνολικά είχαν 3/18, κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος με διαφορά 9 πόντων (41-32).
Το Ισραήλ έκανε την αντεπίθεση του στην τρίτη περίοδο, προσπερνώντας μάλιστα 52-51 τρία λεπτά πριν τη λήξη της.
Η αντίδραση των παιδιών του Γιώργου Βλασσόπουλου ήταν άμεση. Αρχικά ανέκτησαν αμέσως το προβάδισμα (57-55) και στην τελευταία περίοδο με την άμυνα ζώνης κατάφεραν να αποδιοργανώσουν πλήρως την επίθεση των ισραηλινών. Στην απέναντι πλευρά του παρκέ σκόραραν με άνεση και κάπως έτσι έφτασαν εύκολα στο τελικό 89-67.
Όλο και περισσότερο φαίνεται πως περιπλέκεται η υπόθεση του Τέρι Ροζίερ, με τον Αμερικανό άλλοτε σταρ των Χιτ να βαρύνεται με όλο και περισσότερες κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής στην Τούμπα και ο προπονητής των πρωταθλητών περιμένει πολλά από τον πολεμιστή της μεσαίας γραμμής των «ερυθρόλευκων»
Η δυναμική παρουσία χιλιάδων Κρητικών στην φιέστα του ΟΦΗ για την κατάκτηση του Κυπέλλου φέρνει το προσκήνιο το θέμα της στήριξης των «ασπρόμαυρων» που δεν είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.