Αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή Κουκοδήμου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
Έκλεισε η υπόθεση των καταγγελιών Τριανταφυλλόπουλου και άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή του Κώστα Κουκοδήμου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπως άλλωστε προανήγγειλαν κόμμα και κυβέρνηση. Έμμεσο μήνυμα προς Τατούλη.
53
Με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των καταγγελιών Τριανταφυλλόπουλου, άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή του Κώστα Κουκουδήμου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Αυτό, άλλωστε προανήγγειλαν κόμμα και κυβέρνηση, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τον «αντάρτη» Πέτρο Τατούλη.
Την αντίστροφη μέτρηση για την επανένταξη του Κ.Κουκοδήμου στην κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ «σήμανε» ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 δήλωσε:
«Μετά την εκούσια ανεξαρτητοποίησή του, ο κ. Κουκοδήμος επέδειξε μια συνεπή στάση. Έχω την αίσθηση ότι όταν έρθει ο καιρός κι όταν έρθει η ώρα, θα ενταχθεί στις δυνάμεις πάλι της κοινοβουλευτικής ομάδας».
Ερωτηθείς εάν η επιστροφή του Κ.Κουκοδήμου είναι θέμα ημερών, ο κ. Τραγάκης τόνισε: «Είναι προ των πυλών».
Επιπλέον σε ερώτηση «για το εάν επιστρέφει ο κ. Κουκοδήμος στη ΝΔ, καθώς αυτό άφησε να εννοηθεί ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γ.Τραγάκης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος απάντησε: «Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι στα όσα είπε ο κ. Τραγάκης».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού μελετηθεί το πόρισμα της υπόθεσης των καταγγελιών Τριανταφυλλόπουλου, ο κ. Τραγάκης θα συναντηθεί με τον κ. Κουκοδήμο. Δεν αποκλείεται, δε, αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί ακόμη και την Τετάρτη.
Τα χέρια της κυβέρνησης λύνονται με την επιστροφή του Κ.Κουκοδήμου στην ΚΟ της ΝΔ, καθώς συμπληρώνει το πολυπόθητο 152, που της επιτρέπει να μην υποκύπτει στις πιέσεις «ανταρτών» βουλευτών, όπως για παράδειγμα ο Πέτρος Τατούλης.
Όσον αφορά, δε, στο μέλλον του κ. Τατούλη, ο οποίος κατ επανάληψη έχει διαχωρίσει τη θέση του και προσφάτως δήλωσε ότι το Χωροταξικό ήταν το τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψήφισε παρά τη θέλησή του, η ΝΔ τού διαμηνύει να μην περάσει την «κόκκινη γραμμή».
Στη συνέντευξή του ο κ. Τραγάκης επισημαίνει σχετικά: «Η ΝΔ είναι μεγάλο, δημοκρατικό κόμμα και είναι λογικό να εκφράζονται διαφορετικές φωνές, διαφορετικές απόψεις. Ο κ. Τατούλης έχει κάποιες απόψεις για ορισμένα θέματα, στα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος διαφωνεί.
»Από κει και πέρα, ο κ. Τατούλης τιμά τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη ΝΔ, ψηφίζοντας πάντα όλα τα νομοσχέδια που έρχονται από τη Βουλή».
Σχόλιο ΠΑΣΟΚ
«Ακούσαμε τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γ.Τραγάκη να μας λέει ότι η επιστροφή του Κ.Κουκοδήμου είναι προ των πυλών και ως δια μαγείας, μερικές ώρες αργότερα, αρχειοθετήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το βουλευτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «οι πολίτες μπορούν να κρίνουν τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, μπορούν να κρίνουν πως γίνεται σε μια χώρα ένας πολιτικός να προαναγγέλλει μια δικαστική απόφαση που ακολουθεί μερικές ώρες αργότερα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνει στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442