Ώρα απολογιών για τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο του «Θεόφιλος»
Τις έγγραφες απολογίες τους καταθέτουν την Τετάρτη ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του «Θεόφιλος» σχετικά με το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στα στενά των Οινουσσών. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο υποπλοίαρχος θα αναγνωρίσει ότι λόγω κακής εκτίμησης, χάραξε πορεία πολύ κοντά στα βράχια.
Τις έγγραφες απολογίες τους καταθέτουν την Τετάρτη ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του «Θεόφιλος» σχετικά με το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στα στενά των Οινουσσών.
Σύμφωνα με το Έθνος, ο υποπλοίαρχος θα αναγνωρίσει ότι λόγω κακής εκτίμησης, χάραξε πορεία πολύ κοντά στα βράχια.
Ο πλοίαρχος από την πλευρά του θα δώσει κατάθεση ανωμοτί, με υπόμνημα που θα προσκομίσει ο δικηγόρος του. Η κατάθεση δίνεται χωρίς όρκο, ώστε αν στην πορεία της προανάκρισης προκύψουν ευθύνες για τον ίδιο να καταστεί δυνατόν να αποδοθούν.
Σε κάθε περίπτωση, παράγοντες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που επικαλείται η ίδια εφημερίδα, τονίζουν ότι ο πλοίαρχος θα έπρεπε να είχε αναλάβει ο ίδιος το τιμόνι, λόγω επικινδυνότητας.
Πάντως, για τον συγκεκριμένο δίαυλο δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης ή ειδική αναφορά, κατά συνέπεια τίθεται θέμα νομικής ερμηνείας.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες στεγανοποίησης του ρήγματος στο «Θεόφιλος». Η εκτίμηση είναι ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν προς τα τέλη της εβδομάδας.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.