Τρεις επιταγές-«φωτιά» εξετάζει ο εισαγγελέας της υπόθεσης Siemens
Τρεις επιταγές από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, συμφωνητικά της εταιρείας με υπεράκτιες εταιρείες και μαρτυρίες υπαλλήλων που δηλώνουν ότι χειρίστηκαν μυστικούς λογαριασμούς είναι τα τρία «κλειδιά» που έχει ήδη στα χέρια του ο εισαγγελέας κ. Π.Αθανασίου.
28
Τρεις επιταγές από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, συμφωνητικά της εταιρείας με υπεράκτιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον Παναμά και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και μαρτυρίες υπαλλήλων που δηλώνουν ότι χειρίστηκαν μυστικούς λογαριασμούς με τεράστια ποσά για «δουλειές στην Ελλάδα» είναι τα τρία «κλειδιά» που έχει ήδη στα χέρια του ο εισαγγελέας κ. Π.Αθανασίου, με τα οποία προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις διαδρομές των προμηθειών που δόθηκαν για δουλειές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, το πιο αδιάσειστο στοιχείο που έχει στα χέρια του ο κ. Π.Αθανασίου είναι η επιταγή 1 εκατομμυρίου ευρώ που αποκαλύπτει η εφημερίδα, η οποία εισπράχθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2003 από άγνωστο μέχρι στιγμής παραλήπτη.
Για να βρεθεί ο τελικός αποδέκτης του ποσού αυτού έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς τόσο το «στρογγυλό» ποσόν όσο και ο χρόνος εκταμίευσής του με τις υπογραφές δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων της Siemens προκαλούν υποψίες ότι πρόκειται για προμήθεια που σχετίζεται με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, στο σκέλος που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία.
Ο κ. Αθανασίου φλερεται να έχει στα χέρια του δύο ακόμη επιταγές που εκδόθηκαν με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο, εκ των οποίων η μία εκδόθηκε έναν χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το φθινόπωρο του 2005, και κατέληξε σε μια υπεράκτια εταιρεία η οποία συστήθηκε στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους λίγους μήνες νωρίτερα. Μια τρίτη επιταγή, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, εκδόθηκε στα τέλη του 1999 μέσω Ντουμπάι και Ζυρίχης. Όλες αυτές οι πληρωμές, οι οποίες συνολικά θα πρέπει να αγγίζουν τα 9 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκαν όπως φαίνεται με πανομοιότυπο τρόπο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442