Δευτέρα 06 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
Συναγερμός, αλλά και χαμηλοί τόνοι στην κυβέρνηση για την υπόθεση Κ.Μητσοτάκη

Συναγερμός, αλλά και χαμηλοί τόνοι στην κυβέρνηση για την υπόθεση Κ.Μητσοτάκη

Στον εισαγγελέα για να καταθέσει τα παραστατικά των αγορών που πραγματοποίησε από τη Siemens αναμένεται να προσέλθει την Παρασκευή ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η ανεύθυνη και συκοφαντική «ονοματολογία» και σκανδαλολογία γύρω από κόμματα και πρόσωπα, δηλητηριάζει το δημόσιο βίο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Στον εισαγγελέα για να καταθέσει τα παραστατικά των αγορών που πραγματοποίησε από τη Siemens αναμένεται να προσέλθει την Παρασκευή ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βράδυ της Πέμπτης ο βουλευτής είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην υπόθεση, συμπληρώνοντας: «Θα ζητήσω συνάντηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα για να του καταθέσω όλα τα σχετικά παραστατικά. Δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου και η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή σε μία υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Ελπίζω σύντομα η υπόθεση της Siemens να επανατοποθετηθεί στη σωστή της βάση.»

hspace=0Δείτε το βίντεο

Στην κυβέρνηση υποβαθμίζουν την όλη υπόθεση, τονίζοντας με έμφαση ότι «δεν υπάρχει μαύρο χρήμαπου διακινείται με την έκδοση τιμολογίων…».

Κομματικά στελέχη, ωστόσο, διατυπώνουν ερωτήματα για το στόχο της διαρροής ονομαστικών τιμολογίων της Siemens που αφορούν τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, τη στιγμή που διακινούνται πληροφορίες για «μαύρο χρήμα» από τα ταμεία της εταιρείας, ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ανώτατες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται Το Βήμα της Παρασκευής, παρατηρούν ότι η ανάμειξη του ονόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλάζει την τροπή της υπόθεσης, καθώς τώρα η ανάκριση θα πρέπει αναγκαστικά να διακοπεί και να ζητηθεί η άδεια της Βουλής για να συνεχιστεί.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές που επικαλούνται Τα Νέα, προκύπτουν μεν αποδέκτες «χορηγιών» από την εταιρεία, αλλά η αποδοχή αυτή έχει μόνο ηθική απαξία.

Οι πράξεις αυτές δεν αξιολογούνται ποινικά και δεν συνιστούν ποινικά κολάσιμες ενέργειες, εφόσον οι αποδέκτες δεν συνδέονται με την υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων και τα δώρα δεν προέρχονται από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ.Χατζηγάκης μιλά για άδικη εμπλοκή του ονόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας ότι η ανεύθυνη και συκοφαντική «ονοματολογία» και σκανδαλολογία γύρω από κόμματα και πρόσωπα, δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και διαμορφώνει ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα.

«Οι ανεύθυνες διαρροές στοιχείων της δικογραφίας και μάλιστα από εμπλεκόμενους κύκλους των υποθέσεων αυτών, είναι απαράδεκτες.Η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της ανταποκρίνονται πλήρως στα δύσκολα καθήκοντά τους ως προς τις υποθέσεις αυτές, για τις οποίες παρέχεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης άμεση διεθνής συνδρομή και όποια άλλη βοήθεια απαιτείται για την εκκαθάρισή τους» τόνισε.

«Καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων γύρω από την υπόθεση της Siemens, αυξάνεται και ο αριθμός των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων από το χώρο των δύο μεγάλων κομμάτων.Η έρευνα για την αναζήτηση τόσο νομικών όσο και πολιτικών ευθυνών πρέπει να πάει σε βάθος» σχολίασε ο ΣΥΝ, προσθέτοντας: «Η απαίτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη και τυχόν άρνησή της θα σημαίνει διάθεση συγκάλυψης σοβαρών πολιτικών ευθυνών».

Από πλευράς ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος του κόμματος Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ακούγονται πρωτόγνωρα πράγματα ηθικής. Εάν τα ποσά που χρησιμοποίησε η Siemens είναι μικρά ή μεγάλα. Ή μία φορά βιάσεις μια κοπέλα ή δέκα φορές, ο βιασμός είναι βιασμός.Ας καταλάβουν εκείνοι λοιπόν, οι οποίοι ήταν πελάτες της Siemens ότι πρέπει να απολογηθούν στον ελληνικό λαό.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Ιουλίου 2026
Cookies