Σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας προχωρά η ΟΤΟΕ
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει η ΟΤΟΕ, εφόσον, κατά τη συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης Φ.Πετραλιά, η κυβέρνηση δεν παρέμβει υπέρ των τραπεζοϋπαλλήλων.
27
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον κλάδο των τραπεζών δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει η ΟΤΟΕ.
Σήμερα, Τρίτη, είναι προγραμματισμένη συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ με την υπουργό Απασχόλησης Φ.Πετραλιά.
Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» υπονόμευσης του θεσμού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με την «ανοχή» της κυβέρνησης, εφόσον δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά στην υπόθεση.
Σημειώνεται ότι μετά την Εθνική Τράπεζαπου ανακοίνωσε μονομερώς τις μισθολογικές αυξήσεις του 2008,η διοίκηση της Alpha κάλεσε τη Δευτέρα, με πρόσκλησή της, το Σύλλογο εργαζομένων να προσέλθει σήμερα σε διαπραγμάτευση για αυξήσεις στους μισθούς.
Ο Σύλλογος απάντησε αρνητικά, λέγονταςότι προηγείται η κλαδική διαπραγμάτευση.
Το μεσημέρι της Τρίτης, συνεδρίασε το ΔΣ της Εθνικής για να επικυρώσει τις αυξήσεις.
Η ΟΤΟΕ πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κοτζιά.Συνδικαλιστές έκαναν λόγο για μονομερή ενέργεια της διοίκησης της τράπεζας, που παρακάμπτει το δικαίωμα διαπραγμάτευσης για συλλογικές συμβάσεις, ενώ χαρακτήριζαν τις αυξήσεις που προτίθεται να δώσει στους μισθούς η διοίκηση της τράπεζας, ως χαμηλότερες από αυτές που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
- Το Ισραήλ σκοτώνει ακόμα 4 αμάχους στη Γάζα – Ανάμεσα τους και ένα παιδί και οι γονείς του
- Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που αντιδρούν στον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στα καύσιμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442