Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Οι ενεργοί πολίτες ανάγκασαν ΔΕΗ και RWE να αλλάξουν σχέδια, λένε ΠΑΣΟΚ και ΣΥN

Οι ενεργοί πολίτες ανάγκασαν ΔΕΗ και RWE να αλλάξουν σχέδια, λένε ΠΑΣΟΚ και ΣΥN

Για πολύ σημαντική νίκη για το Περιβάλλον επειδή επιβεβαιώνει ότι «όταν οι πολίτες αγωνίζονται ενωμένοι, τότε μπορούν να πετύχουν νίκες» έκανε λόγο ο Αλ.Τσίπρας αναφορικά με την ακύρωση της κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα στην Ελλάδα. «Αποτέλεσμα της μαζικής αντίδρασης των πολιτών» λέει το ΠΑΣΟΚ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

96

«Αποτέλεσμα της μαζικής αντίδρασης των πολιτών» έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την ανακοίνωση του επικεφαλής της ΔΕΗ Τ.Αθανασόπουλου ότι για την κατασκευή μονάδας λιθάνθρακα στην Ελλάδα προκρίνεται η λύση της Αλβανίας.

«Οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΔΕΗ, για την εγκατάλειψη των σχεδίων κατασκευής μονάδας Λιθάνθρακα και μεταφοράς της στη γειτονική Αλβανία, ήρθαν ως αποτέλεσμα της μαζικής αντίδρασης των πολιτών όλων των περιοχών που θίγονταν από τα σχέδια της ΔΕΗ» δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον και την Χωροταξία, Σπύρος Κουβέλης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως το Κίνημα «στάθηκε κοντά στους πολίτες από την πρώτη στιγμή και συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις τους, υποσημειώνοντας πως είναι κρίμα που η ΔΕΗ, αντί να εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδιά της, αποφασίζει να εξάγει τη ρύπανσή της στη γείτονα χώρα.

«Είναι λυπηρό που, η Ελλάδα του 2008, αναγκάζεται με το ζόρι και χάρη στην πίεση της αντιπολίτευσης, να κάνει βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο τομέας αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Για πολύ σημαντική νίκη για το Περιβάλλον επειδή επιβεβαιώνει ότι, «όταν οι πολίτες αγωνίζονται ενωμένοι, τότε μπορούν να πετύχουν νίκες» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος δήλωσε πως όταν «οι κοινωνίες αντιστέκονται, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει κόντρα στη βούλησή τους».

Ωστόσο , ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την εγκατάσταση των μονάδων στη γειτονική Αλβανία «διότι το περιβάλλον δεν έχει μονάχα τοπικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει μια παγκόσμια διάσταση που πρέπει να δούμε. Και βεβαίως θεωρούμε ότι μονάδες καύσης λιθάνθρακα δεν πρέπει να εγκατασταθούν ούτε στη γειτονική Αλβανία».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσίπρας βεβαίωσε για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος ακολουθώντας «το γνωστό σε όλους μας σύνθημα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων για το περιβάλλον, σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies