Πτώση κερδών α΄τριμήνου και αναθεώρηση προβλέψεων για το 2008 από την General Electric
Μείωση κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η General Electric, ενώ προχώρησε στην καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για την κερδοφορία του 2008, καθώς γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις από την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.
27
Μείωση κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η General Electric, ενώ προχώρησε στην καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για την κερδοφορία του 2008, καθώς γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις από την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.
Η οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ και η μειωμένη ρευστότητα στις αγορές, λόγω της πιστωτικής κρίσης, άσκησαν πιέσεις στα κέρδη του ομίλου που δραστηριοποιείται και στον χρηματοοικονομικό κλάδο.
Τα κέρδη ανά μετοχή από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες υποχώρησαν κατά 8%, σε 0,44 δολάρια ανά μετοχή, από 0,48 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι. Τα κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες υποχώρησαν κατά 12% σε 4,4 δισ. δολάρια.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 6% σε 4,3 δισ. δολάρια ή 43 σεντς/μετοχή. Στον αντίποδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% σε 42,2 δισ. δολάρια.
Η General Electric αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τα κέρδη του έτους, σε 2,20-2,30 δολάρια/μετοχή, ενώ οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν αύξηση κερδών στα 2,43 δολάρια/μετοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
- ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα για να βγει από το πολιτικό τέλμα ο Μητσοτάκης
- Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα με το Ισραήλ – Τι ζητάει
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
- Ψήφισμα στήριξης της ΚΕΔΕ των κοινωνικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων
- Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το τραπέζι στους πρωταθλητές Εφήβους του Ολυμπιακού (pics)
- Συναγερμός στη Ζάκυνθο για λεπτοσπείρωση – Ένας θάνατος και δύο κρούσματα στο μικροσκόπιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442