Υστέρηση της ΕΕ έναντι ΗΠΑ και Ασίας προβλέπει ο διευθυντής του EIU
Μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2% μέχρι το 2020 προέβλεψε για την ΕΕ ο διευθυντής του Economist Intelligence Unit για την περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Λάζα Κέκιτς, στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist Στην Αθήνα.
37
Μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2% μέχρι το 2020 προέβλεψε για την ΕΕ ο διευθυντής του Economist Intelligence Unit για την περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Λάζα Κέκιτς, στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist Στην Αθήνα.
Ταυτόχρονα εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την ύπαρξη κοινής εξωτερικής πολιτικής των «27» καθώς και για την επίτευξη των στόχων της Λισσαβόνας.
Ο κ. Κέκιτς προέβλεψε ακόμα ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να υστερεί έναντι των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά στην τεχνολογική πρόοδο, ενώ χαρακτήρισε σχετικά απίθανο να καταφέρει το ευρώ να αντικαταστήσει το δολάριο ως το βασικό παγκόσμιο νόμισμα.
Εκτίμησε, τέλος, ότι το μερίδιο τόσο της ευρωπαϊκής οικονομίας, όσο και της αμερικανικής, στο παγκόσμιο ΑΕΠ, θα μειωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας καθώς θα αυξηθεί αντίστοιχα το μερίδιο της Κίνας και της Ινδίας.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι
- Στο 4,9% το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2025
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442