Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να πλησιάζει τα επίπεδα των 4.150 μονάδων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,06% στις 4.143,66 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 50,2 εκατ. ευρώ.
Την προσοχή συγκεντρώνει η Alpha Bank (+0,92% στα 21,90 ευρώ), καθώς επανέλαβε τους στόχους της για την κερδοφορία, προβλέποντας ενοποιημένα καθαρά κέρδη 1,4 δισ. ευρώ έως το 2010.
Στο επίκεντρο και η ΔΕΗ (+0,73% στα 27,50 ευρώ), καθώς το ΔΣ ενέκρινε το μνημόνιο συνεργασίας με την Χαλυβουργική.
Η προσοχή στρέφεται και στην Τράπεζα Πειραιώς (+1,09% στα 20,36 ευρώ) μετά την ανακοίνωση ότι αναμένει τα καθαρά κέρδη της να διαμορφωθούν το 2008 πάνω από τα 600 εκατ. ευρώ.
Ενδιαφέρον προσελκύει και ο ΟΤΕ (+1,67% στα 18,30 ευρώ), καθώς η κυβέρνηση είπε την Πέμπτη ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Deutsche Telekom για την πώληση ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στον Οργανισμό.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι υψηλότερα κατά 1,42% στα 11,46 ευρώ. Η Goldman Sachs αύξησε την τιμή-στόχο στα 14,70 από 12,80 ευρώ και διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση «buy».
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 1,11%, ο FTSE/ASE Mid 40 κατά 0,59% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατά 0,34%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 102 ενισχύονται, 49 υποχωρούν και 179 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγική κατάληξη για τον Ρίβας: Ο γνωστός βολεϊμπολίστας και η οικογένειά του θύματα των σεισμών στη Βενεζουέλα!
- Λαρεντζάκης: «Ο κόσμος πάντα αγκαλιάζει την Εθνική, τους απογοητεύσαμε»
- Τι μετράει περισσότερο στο περπάτημα;
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442