Απώλειες κατά 1,49% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Με απώλειες έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, μετά από έξι συνεχείς ανόδους, στη διάρκεια των οποίων κατέγραψε κέρδη κατά 10,68%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 4.100,18 μονάδες, με πτώση 1,49%. Χαμηλή η αξία των συναλλαγών, στα 369,7 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές, 72 ενισχύθηκαν, 177 υποχώρησαν, 42 έμειναν αμετάβλητες.
93
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τελικά στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, μετά από έξι συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων η αγορά είχε καταγράψει κέρδη σε ποσοστό 10,68%.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.100,18 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,49%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 369,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 43,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας κατά 3,48%, του Πετρελαίου – Αερίου κατά 0,85% και των Πρώτων υλών σε ποσοστό 0,15%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 3,03%, των Τροφίμων-ποτών κατά 2,89%, της Τεχνολογίας κατά 2,85% και των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων σε ποσοστό 2,69%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 1,80%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,84% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 0,51%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Rainbow +10,10%, Mermeren +10,00% και Πραξιτέλειο (Π) +9,88%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Διεκάτ -19,30%, Μαξιμ-Περτσινίδης -13,33% και Τρία Αλφα (Κ) -10,08%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 72 ενισχύθηκαν, 177 υποχώρησαν και 42 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442