Στο 25% συν μία μετοχή θα περιοριστεί το ποσοστό του Δημοσίου στον ΟΤΕ
Στο 25% συν μία μετοχή αναμένεται να περιοριστεί η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, αφού πωλήσει το 3% (από το 28% που σήμερα διαθέτει) στην Deutsche Telekom, η οποία θα έχει το ίδιο ποσοστό, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.
27
Στο 25% συν μία μετοχή αναμένεται να περιοριστεί η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, αφού πωλήσει το 3% (από το 28% που σήμερα διαθέτει) στην Deutsche Telekom, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο που θα προτείνει ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης στη Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα προβλέπει τα εξής:
– Το Δημόσιο θα πωλήσει το 3% στην γερμανική εταιρεία και θα διατηρήσει το 25% συν μία μετοχή.
– Η DT, που θα ανεβάσει το ποσοστό της στο 23%, θα αναζητήσει ένα άλλο 2% από την αγορά, ώστε και αυτή με τη σειρά της να ελέγχει το 25% συν μία μετοχή.
Έτσι, ελληνικό Δημόσιο και Deutsche Telekom θα βρεθούν με την απόλυτη πλειοψηφία (50% συν δύο μετοχές) και τον απόλυτο έλεγχο της διοίκησης του Οργανισμού.
Οι διαπραγματεύσεις Δημοσίου – Deutsche Telekom αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Ξεκάθαρος ο Λουίς Ενρίκε: «Οι τελευταίοι πέντε ή δέκα αγώνες ήταν οι χειρότεροι…»
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442