Ράλι 4% στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Μεγάλα κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να ξεπερνά τα επίπεδα των 3.950 μονάδων, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούνται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς. Ράλι για ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.
27
Μεγάλα κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούνται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 4,30% στις 3.972,86 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 355,9 εκατ. ευρώ.
Αλμα 15% στα 23 ευρώ κάνει ο ΟΠΑΠ μετά την ανακοίνωση υψηλότερων από τα αναμενόμενα κερδών για τη χρήση του 2007.
Η ΔΕΗ σκαρφαλώνει υψηλότερα κατά 8,59% στα 27,04 ευρώ, καθώς την Πέμπτη ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 222,3 εκατ. ευρώ για το 2007, έναντι 22,1 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, χάρη σε έκτακτα κεφαλαιακά κέρδη.
Εξαιρουμένων των έκτακτων κερδών, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 57 εκατ. ευρώ, έναντι μέσου όρου προβλέψεων για 64 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.
Ράλι σημειώνει και η μετοχή της Marfin Popular (+8,63% στα 5,54 ευρώ). Η (κεντρική) Τράπεζα της Κύπρου έδωσε το πράσινο φως στην Dubai Investment Group ώστε να αυξήσει την συμμετοχή της στο 29,99% (από 19,99% σήμερα).
Μέσα στις επόμενες ημέρες, η MPB θα πωλήσει στην Dubai το 6,45% της MIG έναντι 7 ευρώ/μετοχή, αποκομίζοντας υπεραξία 15 εκατ. ευρώ περίπου.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν και άλλες τραπεζικές μετοχές, όπως οι Εθνική (+4,60% στα 34,10 ευρώ), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (+4,60% στα 10,46 ευρώ), Πειραιώς (+6,31% στα 18,52 ευρώ) και Αγροτική (+7,25% στα 2,96 ευρώ).
Τέλος, ανοδικά κινείται και ο ΟΤΕ, με κέρδη 2,50% στα 18,04 ευρώ.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 4,52%, ο FTSE/ASE Mid 40 κατά 2,53% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατά 1,82%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 210 ενισχύονται, 45 υποχωρούν και 74 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Ξεκάθαρος ο Λουίς Ενρίκε: «Οι τελευταίοι πέντε ή δέκα αγώνες ήταν οι χειρότεροι…»
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442