Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκτροχιασμός τρένου στη Λάρισα με 28 τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου στη Λάρισα με 28 τραυματίες

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη εκτροχιάστηκε στις 00:15 λίγο έξω από την πόλη της Λάρισας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα, μεταξύ αυτών τρία παιδιά. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ανθρώπινο λάθος.

30

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη εκτροχιάστηκε 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από την πόλη της Λάρισας -κοντά στις δικαστικές φυλακές- με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά.

Οι δύο μηχανοδηγοί της αμαξοστοιχίας συνελήθησαν και αργά το μεσημέρι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Λάρισας και ο ΟΣΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς από λάθος στην αλλαγή των κλειδιών η αμαξοστοιχία βρέθηκε σε μία τρίτη γραμμή, η οποία δεν είναι ταχείας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Από τα 11 άτομα που αρχικά είχαν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μέχρι το μεσημέρι νοσηλεύονταν οι πέντε  και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να μείνουν για νοσηλεία μόνον τρεις γυναίκες.

Πρόκειται για μία κάτοικο Αθηνών και μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μια 37χρονη πολυτραυματίας από τη Λάρισα νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου.

Με αφορμή το ατύχημα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τους μεγάλους κινδύνους που δημιουργούνται για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων από τη συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης του ΟΣΕ.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες. Έχουμε ήδη καλέσει και εγκαλέσει τον υπουργό Μεταφορών προκειμένου να ενημερώσει επιτέλους την Βουλή και την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τα θέματα του ΟΣΕ και το μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Μ.Ξενογιαννακοπούλου και ο Χ.Τσιόκας.

Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από τις 9 το πρωί της Κυριακής, ωστόσο, μέχρι νωρίς το μεσημέρι σημειώνονταν καθυστερήσεις.

* Εν τω μεταξύ, ένα άτομο τραυματίστηκε θανάσιμα το πρωί του Σαββάτου, όταν στην προσπάθειά του να διασχίσει τις γραμμές του τρένου παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Βοτανικού. Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ο άνδρας προσπαθούσε να διασχίσει τις γραμμές από σημείο που δεν επιτρέπεται και χωρίς να ελέγξει ως όφειλε για πιθανή διέλευση τρένου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024