Αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης της ΜΕΒΓΑΛ
Νέα αναβολή, για τις 18 Μαρτίου αυτή τη φορά, πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης της ΜΕΒΓΑΛ με την προμήθεια-«μαμούθ» των 2,4 εκατ. ευρώ, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των τριών κατηγορουμένων είχε κώλυμα παράστασης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επρόκειτο νακαθίσουν από τη Δευτέρα οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ με την προμήθεια-«μαμούθ» των 2,4 εκατ. ευρώ.
Η δίκη ωστόσο αναβλήθηκε εκ νέου για τις18 Μαρτίου, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, είχε κώλυμα παράστασης.
Σχεδόν 18 μήνες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο έμπορος σιτηρών Κώστας Κωνσταντινίδης και ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος αναμενόταν να δικαστούν για τα αδικήματα της κακουργηματικής εκβίασης και της δωροδοκίας (πλημμέλημα).
Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Δευτέρας, οι εμπλεκόμενοι φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να απαίτησαν από τους εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ το 10% του συνολικού προστίμου των 24,5 εκατ. ευρώ, το οποίο επρόκειτο να επιβληθεί στην εταιρεία για τη συμμετοχή της στο καρτέλ γάλακτος. Η προμήθεια των 2,4 εκατ. ευρώ θα άνοιγε το δρόμο για την ένταξη της εταιρείας σε πρόγραμμα επιείκειας, ώστε να μειωθεί ή ακόμη και να εξαλειφθεί το επικείμενο πρόστιμο.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία των υπευθύνων της γαλακτοβιομηχανίας. Αρχικά, ο Κ.Κωνσταντινίδης προχώρησε σε αναλυτική ομολογία, την οποία όμως ανακάλεσε στη συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι υπέστη ψυχογική βία.
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται από την αρχή την εμπλοκή τους στην υπόθεση της εκβίασης, ενώ ο Π.Αδαμόπουλος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχει μηνύσει του εκπροσώπους της ΜΕΒΓΑΛ, ζητώντας να διωχθούν ποινικά για «απάτη, ψευδορκία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59