Αντισυνταγματική σύμφωνα με το ΣτΕ η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο
Αντισυνταγματική έκρινε την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο το Συμβουλίου της Επικρατείας την Τρίτη. Με πλειοψηφία 29 έναντι 3, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντίθετη στις διατάξεις των άρθρων 2 και 5 του Συντάγματος.
Αντισυνταγματική έκρινε την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο το Συμβουλίου της Επικρατείας την Τρίτη.
Με πλειοψηφία 29 έναντι 3, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο είναι αντίθετη στις διατάξεις των άρθρων 2 και 5 του Συντάγματος που προβλέπουν ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και ότι η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη.
Ακόμα, αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ ότι «το μέτρο της προσωποκράτησης απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση ως αντικείμενο στο Σύνταγμα».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές