Το πράσινο τσάι ίσως μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη
Τόκιο: Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Τόκιο: Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Ερευνητική ομάδα του Εθνικού Αντικαρκινικού Κέντρου της Ιαπωνίας με επικεφαλής τον Δρ Νορι Κουραχάσι διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έπιναν πέντε ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα μείωναν στο μισό τον κίνδυνο εκδήλωσης προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με άνδρες που έπιναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι ημερησίως.
Εξετάστηκαν δεδομένα που αφορούσαν 50.000 άνδρες, 40-69 ετών για περίοδο 14 ετών με έτος έναρξης το 1990.
Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα άτομα που πίνουν πράσινο τσάι είναι εγγυημένο ότι έχουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνο του προστάτη και μάλιστα σε προηγμένο στάδιο.
Απλά οι ερευνητές παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους. Ο καρκίνος του προστάτη είναι λιγότερο συχνός μεταξύ των Δυτικών και Ασιατών ανδρών και αυτό μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στις επιδράσεις της αυξημένης κατανάλωσης πράσινου τσαγιού από την Ασία.
Απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να τεκμηριωθούν οι προστατευτικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού έναντι του καρκίνου του προστάτη.
Πάντως στην ηλεκτρονική σελίδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Cancer Research UK δημοσιεύεται μελέτη με δείγμα σχεδόν 20.000 Ιάπωνες άνδρες που έγινε το 2006 και δεν διαπίστωσε σχέση μεταξύ πράσινου τσαγιού και καρκίνου του προστάτη. Η μελέτη έχει δημοσιευθεί και στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Cancer.
health.in.gr
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Τραμπ: Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442