Πρόταση Σανιδά για απόρριψη αιτήματος αναδρομικών σε εργαζομένους στον ΟΣΕ
Να απορριφθεί λόγω παραγραφής, πρότεινε ο εισαγγελέας του ΑΠ Γ.Σανιδάς, η αίτηση αναίρεσης εργαζομένων στον ΟΣΕ κατά απόφασης του Εφετείου, που τούς αρνήθηκε επιδίκαση αναδρομικών για την περίοδο 1993 - 1997.
Να απορριφθεί λόγω παραγραφής, πρότεινε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, η αίτηση αναίρεσης εργαζομένων στον ΟΣΕκατά απόφασης του Εφετείου, που απέρριψε αίτημά τους για επιδίκαση αναδρομικών για την «ειδική αποζημίωση ελιγμών» την περίοδο 1993 – 1997.
Ο κ. Σανιδάς ανέφερε ότι οι απαιτήσεις των εργαζομένων για αναδρομικά επιδόματα, αποζημιώσεις, κ.λπ. υπάγονται σε διετή παραγραφή και όχι σε πενταετή.
Ακόμα, ο εισαγγελέας του ΑΠ υποστήριξε ότι η διετής παραγραφή των αξιώσεων των απασχολουμένων στον ΟΣΕ δεν αντιβαίνουν τις συνταγματικές επιταγές, ούτε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ανέφερε ακόμα ότι ο ΟΣΕ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που λειτουργεί υπό την μορφή Ανώνυμης Εταιρείας και υπάγεται στον Δημόσιο τομέα.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.