Την άνοιξη του 2008 αναμένεται η αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων
Μέχρι την ερχόμενη άνοιξη κατά πάσα πιθανότητα και, σε κάθε περίπτωση, εντός του 2008 αναμένεται να διευθετήσει το υπουργείο Παιδείας το ζήτημα της αναγνώρισης των κολεγίων, όπως προκύπτει από τις σχετικές συνομιλίες του Ευρ.Στυλιανίδη με τους εκπροσώπους τους.
Μέχρι την ερχόμενη άνοιξη κατά πάσα πιθανότητα και, σε κάθε περίπτωση, εντός του 2008 αναμένεται να διευθετήσει το υπουργείο Παιδείας το ζήτημα της αναγνώρισης των κολεγίων, όπως προκύπτει από τις σχετικές συνομιλίες του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τους εκπροσώπους τους.
Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα, στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των κολεγίων έθεσαν τέσσερα αιτήματα στον υπουργό Παιδείας, το πρώτο εκ των οποίων αφορά την άμεση ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας στο ελληνικό Δίκαιο, προκειμένου να αρχίσει η αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων τους άμεσα και να μην υπάρξουν νέες δικαστικές προσφυγές εναντίον της ελληνικής Πολιτείας.
Τα άλλα αιτήματα αφορούν στη συμμετοχή εκπροσώπων και των κολεγίων στην επιτροπή που θα «χαρτογραφήσει» τα κολέγια και κατόπιν θα ορίσει τους κανόνες για την αξιολόγησή τους μαζί με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, και τη θέση των κολεγίων να αναγνωριστούν αρχικά ως σχολές «ανώτερης» εκπαίδευσης στη θέση των ΤΕΙ που ανωτατοποιήθηκαν και κατόπιν να μετεξελιχθούν σε ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, εφόσον αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Ωστόσο, ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να δεσμευθεί ως προς το χρόνο που η Πολιτεία θα ενσωματώσει την Οδηγία, λέγοντας ότι το υπουργείο Παιδείας θα περιμένει πρώτα την έκδοση απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το ζήτημα, βάσει προσφυγών που έχουν γίνει για την προγενέστερη Οδηγία.
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, Κ.Καρκανιά, αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του επόμενου έτους, κάτι που σημαίνει ότι η ενσωμάτωση της Οδηγίας αναμένεται την άνοιξη.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.