Έληξε η κατάληψη ξενοδοχείου στη Μανίλα από αντικαθεστωτικούς στρατιωτικούς
Ομάδα Φιλιππινέζων στρατιωτικών, που δικάζονται για απόπειρα πραξικοπήματος το 2003, κατέλαβαν για λίγες ώρες ξενοδοχείο στην Μανίλα, ζητώντας την ανατροπή της κυβέρνησης Αρόγιο. Μετά την εισβολή τανκς του στρατού των Φιλιππίνων, οι καταληψίες παραδόθηκαν.
38
Ομάδα Φιλιππινέζων στρατιωτικών, που δικάζονται για απόπειρα πραξικοπήματος το 2003, κατέλαβαν για λίγες ώρες ξενοδοχείο στην Μανίλα, ζητώντας την ανατροπή της κυβέρνησης Αρόγιο. Μετά την εισβολή τανκς του στρατού των Φιλιππίνων, οι καταληψίες παραδόθηκαν.
Περί τους 25 στρατιωτικούς εισέβαλαν στο ξενοδοχείο ζητώντας από τον στρατό της χώρας να άρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση Αρόγιο. Οι Αρχές τούς έδωσαν τελεσίγραφο (9 ώρα Ελλάδας) να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο Peninsula. Λίγο μετά τη λήξη του τελεσιγράφου έπεσαν δακρυγόνα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου και πυροβολισμοί στην έξοδο.
Ο στρατός των Φιλιππίνων έχει συγκεντρώσει περί τους 1.000 άνδρες γύρω από το ξενοδοχείο.
Όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου, δημοσιογράφοι, πελάτες και προσωπικό, είχαν συγκεντρωθεί με τα προσωπικά τους αντικείμενα στο λόμπι, όμως οι καταληψίες τους απαγόρευσαν της έξοδο.
Τρία τανκς, ένα από τα οποία τελικά εισέβαλε στο λόμπι του ξενοδοχείου, παρέμεναν απ έξω.
Στην ομάδα των στρατιωτικών παίρνει μέρος και ένας κυβερνήτης, ο Αντόνιο Τριγιάνες, που ήταν ο επικεφαλής της απόπειρας πραξικοπήματος το 2003. Μαζί με την ομάδα συντάχθηκε και ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας Τεοφίστο Γκουινγκόνα.
Όταν αποφασίστηκε η παράδοση, ο Τριγιάνες είπε: «Για την ασφάλεια όλων, βγαίνουμε έξω… γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε με τη συνείδησή μας, αν κάποιος τραυματισθεί από την ανταλλαγή πυρών».
Ο Τριγιάνες, μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το κίνημα των στρατιωτικών. Πολλοί πολίτες λάμβαναν μάλιστα μήνυμα στο κινητό τους να πάνε στο υπό κατάληψη ξενοδοχείο.
Ομάδα στρατιωτών προσκείμενοι στους καταληψίες -ορισμένοι οπλισμένοι- πήρε θέσεις γύρω και μέσα στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο οικονομικό προάστιο της Μανίλα.
Η Αρόγιο, με πολύ χαμηλή δημοτικότητα λόγω κατηγοριών για διαφθορά, έχει επιβιώσει δύο τουλάχιστον πραξικοπημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έργο στο διάστημα; O Anish Kapoor ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδιά του στη Βενετία
- Σχέση: Τα σημάδια που «φωνάζουν» ότι πρέπει να βάλεις τέλος
- Οικονομική-Κοινωνική Επιτροπή της ΕΕ: «Μόνο περισσότερος κοινός δανεισμός θα σώσει την Ευρώπη
- «Εχθρός εκ των έσω» στις ΗΠΑ – ICE και Συνοριοφυλακή, η «πραιτωριανή φρουρά» του τραμπικού αυταρχισμού
- Στο μικροσκόπιο 1.236 φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις
- Ο Χαϊλάντερ επέστρεψε – Ο Χένρι Καβίλ «διέρρευσε» τις πρώτες φωτογραφίες του ως αθάνατος σκωτσέζος πολεμιστής





