Επικεφαλής ομίλου η Ελλάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010
Επικεφαλής ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010 θα είναι και επισήμως η Ελλάδα στην κυριακάτικη (17:00) κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. Η FIFA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η χώρα μας είναι στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (η καλύτερη στην ιστορία μας) και ταυτόχρονα η ένατη ευρωπαϊκή στη σχετική λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Επικεφαλής προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2010 θα τεθεί -και επισήμως πλέον- η Ελλάδα στην κλήρωση της Κυριακής (17:00), που θα πραγματοποιηθεί στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.
Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η FIFA, η Εθνική μας ομάδα είναι στην πρώτη 11άδα της παγκόσμιας κατάταξης και ταυτόχρονα έγινε η ένατη ευρωπαϊκή χώρα στη σχετική λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, άρα θα τεθεί επικεφαλής ενός από τα εννέα γκρουπ των προκριματικών της Ευρώπης για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Αυτό σημαίνει ότι θα αποφύγει μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως οι Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Τσεχία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Κροατία.
Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα πρώτοι των εννέα προκριματικών ομίλων προκρίνονται κατευθείαν στο Μουντιάλ και τα υπόλοιπα τέσσερα «εισιτήρια» που δικαιούται η ευρωπαϊκή ζώνη θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ των οκτώ καλύτερων δεύτερων.
Αναλυτικά η βαθμολογία της FIFA για τις ευρωπαϊκές χώρες: