
Παλινωδίες της Κίνας για την επίσκεψη του αεροπλανοφόρου Kitty Hawk στο Χονγκ Κονγκ
Οι κινεζικές Αρχές έβαλαν προσκόμματα στην επίσκεψη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Kitty Hawk στο Χονγκ Κονγκ με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών. Αρχικά εμπόδισαν τον κατάπλου για να αλλάξουν γνώμη στη συνέχεια αν και πλέον ήταν αργά για τον κατάπλου.
95
Προσκόμματα στην επίσκεψη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Kitty Hawk στο Χονγκ Κονγκ με αφορμή την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών επέβαλαν οι Αρχές της Κίνας που αρχικά εμπόδισαν τον κατάπλου για να αλλάξουν γνώμη στη συνέχεια.
Αν και το γεγονός είχε ανακοινωθεί από καιρό, η αλλαγή γνώμης των Κινέζων την Πέμπτη εμπόδισε την επίσκεψη και το Kitty Hawk όπως και τα σκάφη συνοδείας συνέχισαν το ταξίδι τους για την Ιαπωνία, όπως επιβεβαίωσε το Ναυτικό των ΗΠΑ. Το αεροπλανοφόρο είχε σταματήσει στο Χονγκ Κονγκ και το 2005.
«Επιτρέψαμε την παραμονή του Kitty Hawk κατά τις Ευχαριστίες. Είναι μία ανθρωπιστική απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Αν η Κίνα δεν αναφέρθηκε επισήμως στην άρνησή της, αναλυτές πιθανολογούν ότι σχετίζεται με την πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Ταϊβάν όπως και η βράβευση του Δαλάι Λάμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόρτζ Ο. Μπους.
Συνολικά 8.000 ναύτες βρίσκονταν στην ομάδα πλοίων ενώ εκατοντάδες συγγενείς των ναυτικών είχαν ήδη μεταβεί στο Χονγκ Κονγκ για να υποδεχτούν τους συγγενείς τους χωρίς τελικά να τους δουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουδωνής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μητσοτάκης πρέπει να τους αποπέμψει και να παραιτηθεί – Είναι βάρος για τη χώρα
- Easter Meal Costs in Greece Surge as Prices Bite
- Συνελήφθησαν δύο οδηγοί που έκαναν κόντρες στη Βούλα – Έτρεχαν ακόμα και με 150 χλμ/ώρα
- «Χαμένοι» στο Διαδίκτυο: Επτά ώρες online, 44 χρόνια σε οθόνες – Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής
- Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-0: Ο Χάαλαντ σκόρπισε τους «ρεντς» και οι «πολίτες» πέρασαν στα ημιτελικά του FA Cup
- Ιωάννα Τούνη: Ελεύθερη μετά τη σύλληψη της
