Μείωση του προβλεπόμενου ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ από τη FED
Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών προέβη, την Τρίτη, σε αισθητή μείωση του προβλεπόμενου από αυτήν ρυθμού ανάπτυξης της ομοσπονδιακής οικονομίας μέσα στο έτος 2008.
Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) προέβη, την Τρίτη, σε αισθητή μείωση του προβλεπόμενου από αυτήν ρυθμού ανάπτυξης της ομοσπονδιακής οικονομίας μέσα στο έτος 2008.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί όλο το 2008 από 1,8% έως 2,5%, ενώ προηγούμενα προβλεπόταν από την ίδια την τράπεζα ρυθμός ανάπτυξης 2,5% έως και 2,75%.
Η κατάσταση με τα ενυπόθηκα δάνεια, που έχουν μειωμένη εξασφάλιση, και εκτεταμένη δυσχέρεια αποπληρωμής, η πιστωτική «ασφυξία» που αυτή συνεπάγεται, άμεσα, αλλά και μία διαφαινόμενη ύφεση στην αμερικανική αγορά των ακινήτων, αποτελούν τις δύο βασικές αιτιολογίες για την «διόρθωση» στην εκτίμηση της FED περί του ρυθμού ανάπτυξης της ομοσπονδιακής οικονομίας το 2008.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.