71

Σε νέες εξετάσεις υπέβλήθη την Πέμπτη στο Αρεταίειο νοσοκομείο ο κ. Χριστόδουλος, προκειμένου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, «να σταθμιστεί ο τρόπος συνεχίσεως της θεραπείας του».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, τα φάρμακα που χορηγούνται στον Αρχιεπίσκοπο του προκάλεσαν παρενέργειες, οι οποίες προβλημάτισαν τους θεράποντες ιατρούς του. Έτσι, αποφάσισαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, η οποία δεν ήταν προγραμματισμένη.

Η μικρή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του άλλωστε ήταν ο λόγος, για τον οποίο ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας δεν κατάφερε να παραστεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία και λίγο αργότερα επέστρεψε σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ακόμα και να διακοπεί η θεραπεία του, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Αρκετοί πάντως ήταν οι μητροπολίτες που εξέφρασαν διαμαρτυρία κατά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, επειδή, όπως έλεγαν, δεν ενημερώνονται επαρκώς για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, και ζήτησαν καλύτερη ενημέρωση από την Αρχιεπισκοπή.

Όπως τόνιζαν, αρκετοί πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι ο Μακαριότατος μεταφέρθηκε στο Αρεταίειο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά για τους λόγους της μεταφοράς του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ