
«Καμπανάκι» της Διεθνούς Αμνηστίας για τη μεταφορά κρατουμένων στο Αφγανιστάν
Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στις φυλακές του Αφγανιστάν κρούει η Διεθνής Αμνηστία, ζητώντας από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ να μην μεταφέρουν εκεί κρατουμένους, που καταδικάστηκαν για υποθέσεις τρομοκρατίας.
71
Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στις φυλακές του Αφγανιστάν κρούει η Διεθνής Αμνηστία, ζητώντας από τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ να μην μεταφέρουν εκεί κρατουμένους, που καταδικάστηκαν για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Η αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας κάνει λόγο για φαινόμενα βασανισμού και κακοποίησης των κρατουμένων στις φυλακές του Αφγανιστάν από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Το ΝΑΤΟ, από την άλλη, υποστηρίζει ότι η ευθύνη για τους Αφγανούς κρατουμένους ανήκει στις ίδιες τις αφγανικές αρχές.
Η αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας καταγγέλλει ότι κρατούμενοι στις αφγανικές φυλακές μαστιγώνονται, εκτίθενται στο δριμύ ψύχος και δεν σιτίζονται κανονικά.
Η διεθνής νομοθεσία, επισημαίνει το BBC, απαγορεύει τη μεταφορά κρατουμένων, εάν υφίστανται υποψίες για βασανιστήρια και κακοποιήσεις.
Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ακόμη ότι η εφαρμογή των διεθνών κανονισμών για τη λειτουργία των φυλακών στο Αφγανιστάν δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί ακριβώς, καθώς εν πολλοίς η χώρα παραμένει μη προσβάσιμη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οικόπεδα: Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να τα καθαρίσουν
- Δηλώσεις: Το 25% των φορολογουμένων καλούνται να πληρώσουν φόρο
- Μουδιασμένη η αγορά μετρά αντίστροφα για το Πάσχα
- Πόλεμος στο Ιράν: Σιωπηλό Nowruz, παγωμένη τέχνη και φόβος παντού
- Εσύ ξέρεις τι είναι η ακυροφοβία;
- Όταν το FOMO γίνεται υπαρξιακό: Η AI αλλάζει τους κανόνες

